AUTO KORZO KROZ LUKSEMBURG U ČAST DANA NEZAVISNOSTI CRNE GORE

Organizacioni komitet manifestacije „Dijaspora21 Luxemburg-Montenegro“
organizovao je autokolonu povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

U znaku proslave Dana nazavisnosti, 21. maja, organizovana je manifestacija (Autokorzo), koja se održala u nedelju 23.05.2021.

Zbog epidemioloških mjera broj učesnika je bio ograničen i u autokoloni učestvovalo je oko 120 automobila.

“Autokorzo je svojom rutom obuhvatio sedam opšina na jugu države u kojima je nastanjen najveći dio državljana Crne Gore, koji žive i borave u Luksemburgu.

Želimo ovim aktom, ne samo proslaviti Dan nezavisnosti, već i istaći našu nepokolebljivu podršku proevropski orjentisanoj politici Crne Gore i biti joj podrška i pratilac na njenom putu ka punopravnom članstvu u veliku evropsku familiju.
Naravno da na ovaj način želimo takođe senzibilizirati lokalno stanovništvo kao i političare i skrenuti  im pažnju na ovu za nas krucijalnu temu.

Crna Gora je već duboko zakoračila na tom putu, putu koji po nama nema alternativu. Da je vječna Crna Gora”, kazali su organizatori manifestacije.

Manifestaciju je organizovala grupa gradjana okupljena oko organizacionog odbora, kojeg čine Erović Hajro, Murić Kemo, Hadrović Amel i Monić Erdan uz podršku Envera Koraća, predsjednika BD-Fonda i člana savjeta za dijasporu.