U Petnjici uspješno okončana akcija “Očistimo Crnu Goru-Petnjicu”

Povodm 21.maja, Dana obnove crnogorske državnosti, NVO Koalicija za održivi razvoj je organizovala akciju “Očistimo Crnu Gorui u Petnjicu”.

U akciji su učestvovali predstavnici lokalne uprave Selvudin Šabotić i Rešad Muratović ispred Turističke organizacije Petnjica, kao građani koji su doprinijeli akciji čišćenja.

Učesnici u akciji čišćenja obišlii su ulice u centru Petnjice.

Otklonjen je otpad pored administrativne zgrade, pored džamije i u dvorištu džamije kao i duž ulica u centru Petnjice.

Pokretač akcije, Aldin Muratović ispred NVO Koalicija za održivi razvoj, zahvalio se svima koji su doprinijeli akciji čišćenja i kazao da vjeruje da će ovakvi i slični projekti zaživjeti u Petnjici i Petnjica biti čistija i uređenija.

Takođe, akciju su podržale NVO Mreža iz Petnjice, koje okupljaju nekoliko nevladinih organizacija “Ekolosko društvo Popča, udruženje “Vrijedne ruke Bihor”, udruženje stočaara Bihor, udruženje paraplegičara iz Petnjice.

Dvije grupe su čistile putne pravce, jedna je u Popči, Beckova luka dok druga je čistila na dionici putnog pravca Kutnje brdo put Johove vode.

Turistička organizacija Petnjica i opština Petnjica prepoznale su značaj ove akcije i podržale aktivnosti koje doprinose uređenju Petnjice.