SJUTRA AKCIJA “OČISTIMO CRNU GORU”, MURATOVIĆ: UKLJUČITE SE I POKAŽITE PATRIOTIZAM

Povodm 21.maja, Dana obnove crnogorske državnosti, NVO Koalicija za održivi razvoj je organizovala akciju “Očistimo Crnu Goru “i u Petnjici.

Koordinator akcije za Petnjicu je Aldin Muratović koji se gostujući u programu Radija Petnjica, zahvalio na podršci od strane radija akciji i istakao da je ovo najbolji način da se iskaže patriotizam uzevši u obzir problem sa smećem i divljim deponijama.

„Ovo je idealna prilika, imajuću u obzir kakvo je stanje sa smećem, a tome smo i sami mi doprinijeli. Smeća ima gdje se god okrenemo. Inaće, Crna Gora ima problema sa odlaganjem smeća , a to tišti i našu opštinu.

Mi na žalost nijesmo uspjeli da riješimo taj problem ni sa deponijom a evo čekamo otvaranje reciklažnog centra i nadam se da će se brzo otvoriti i donekle riješiti ovaj problem. Sjutra imamo akciju i nisam slučajno koordinator za Petnjicu jer sam podržio dosta akcija tako da sam i ovu podržao svim srcem koja će biti simbolično sat vremena da svi naši građani odvoje i prošetamo našim ulicama, pored naših rijeka i da pokupimo taj otpad koji smo nesavjesno odlagali tamo gdje mu nije mejsto.

Ovim putem želim da pozovem sve institucije sa naše opštine, pozovem sve ljude dobre da se okupimo sjutra ispred Centra za kulturu i dogovorimo gdje je to najpotrebnije da pođemo i pokupimo otpad i adekvatno ga odložimo. Ovo je dobra prilika i za TO Petnjica jer imamo resusre koji su itekako dobri i imamo šta da pokažemo turistima.

Ovo je prilika da očistimo i pokažemo tim turistima da Petnjica treba da sija onim svjetlom kojim i zaslužuje. Napravili smo plan da se okupimo u 10 časova ispred Centra za kulturu. Nadam se da će se odazvati veliki broj građana i imao sam kontakta, javljali su mi se ljudi. Nadam se da će odgovoriti i nadležne institucije koje djeluju na teritriji naše opštine, da počnem od predsjednika opštine kojeg ovom prilikom i pozivam, i da pokažemo onaj patriotizam za Dan nezavisnosti kada smo procentualno najviše podržali obnovu crnogorske nezavisnosti, da tako uradimo i sjutra, da proslavimo ovaj jubilej od 15 godina. Crna Gora je turistička zemlja, treba da blista i da sija onako kako ju je i Bog stvorio, sa svim njenim resursima, sa planinama, rijekama, potocima i sa morem. Očekujem i NVO udruženja sa područja naše teritorije da se odazovu kao i TO Petnjice. Mi smo obezbijedili kese i rukavice i sjutra se dogovaramo gdje su prioritne dionice da odradimo ovu akciju“, istakao je između ostalog Aldin Muratović, koordinator akcije za Petnjicu „Očistimo Crnu Goru“.

Petak, 21.maj, plato ispred Centra za kulturu je zakazano okupljanje građana odakle se kreće u akciju čišćenja najugroženijih mjesta kada je u pitanju komunalni otpad.

DENIS BOŽOVIĆ