(FOTO I VIDEO) MINISTAR STIJOVIĆ PRVI PUT U PETNJICI: OBEĆAO POMOĆ ZA ZAVRŠETAK VODOVODA

Juče je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Aleksandar Stijović prvi put posjetio Petnjicu i sastao se sa predjednikom Opštine Samirom Agovićem.

Na sastanku je konstatovano da Petnjica ima veliki potencijal u oblasti poljoprivrede i da je ministarstvo spremno da pomogne u razvoju opštine.

Agović je bio veoma zadovoljan činjenicom da je ministar Stijović iskazao spremnost da se završi vodovod Murovsko vrelo.

“Na sastanku smo razgovarali o vodosnadbijevanju u MZ Javorova i prenio sam ministru nemogućnost iznalaženja kvalitetnog vodoizvorišta. U toku razgovora, ministar je ocijenio da će sa svojim saradnicima pokušati da pomogne, kako bi i MZ Javorova ušla u fazu rješavanja problema vodosnadbijevanja.

Želim da kažem našim građanima da sam prenio ministru naše navike i dobre benefite iz prethodnog perioda.

Ohrabren sam najavom ministra Stijovića da zaista želi da pomogne svim građanima i da opštinu Petnjica sagledava kao opštinu koja ima vrijedne resurse u oblasti poljoprivrede”, kazao je predsjednik Samir Agović.

On je dodao da je Stijović iskazao spremnost i za pomoć rješavanja problema klizišta na putevima u opštini.

“Kandidovali smo i temu elektrifikacije katuna. Ministar je najavio i da će Agro biznis centar funkcionisati u Petnjici kao i u svakoj drugoj opštini, jer je ta služba od vitalnog značaja za razvoj poljoprivrede.

Takođe smo imali razumijevanje od ministra kada je u pitanju potreba građana  da imaju kvalitetnu mehanizaciju i da će se procedura ono nabavke mehanizacije, koja je potrebna ovom kraju, rješavati sa mnogo manje procedure”, rekao je Agović.

Ministar Stijović, takođe bio zadovoljan posjetom.

“Sa predsjednikom i njegovim saradnicima razgovarali smo o raznim temama koje se tiču  sektora poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.  Naše teme su se odnosile na pomoć stanovništvu izgradnji infrastrukture i vodovoda”, kazao je ministar Stijović.

On je dodao da je na sastanku bilo riječi i o mogućnostima koje pruža novi Agro budžet, koji je uglavnom orijentisan na poljoprivrednu proizvodnju, najvećim dijelom u stočarstvu i poljoprivredi.

“Bilo mi je zadovoljstvo da sa rukovodstvom opštine Petnjica razmijenimo iskustva, dogovorimo modele saradnje i unaprijedimo saradnju za naredni period, kako bi ovaj kraj i dalje razvijali i kako bi ljudi koji se bave poljoprivredom bili sve značajniji u našem društvu i podizali kvalitet njihovog života u budućem periodu”, zaključio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Aleksandar Stijović.

Na sastanku, pored tema vodosnabijevanju takođe je bilo riječi o novim mjerama koje je kreiralo Ministarstvo poljoprivrede. Razgovarano je i o gazdovanju šumama, odnosno o PJ Uprave za šume Petnjica.

ENKO KORAĆ