SINOĆ ORGANIZOVAN POSLJEDNJI IFTAR OVOGODIŠNJEG RAMAZANA

U organizaciji Centra za humanitarni rad Hajrat i udruženja Evropa za Petnjicu, organizovan je posljednji iftar mjeseca Ramazana u prostorijama BKC Sandžak u Petnjici.Zajednickom iftaru je prisustvovao v.d. direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima mr. Seid Hadžić, predsjednik opštine Petnjica Samir Agović, zamjenik predsjedina Opštine Muslija Kalić, direktor OŠ “Mahmut Adrović” Almir Pljakić, predsjednik udruženja Evropa za Petnjicu Mijaz Ramdedović.

U post iftarskom vremenu, domaćin Almir Muratovic, direktor CHR Hajrata i predsjednik uduženja iz dijaspore Evropa za Petnjicu Mijaz Ramdedović, zahvalili su se zvanicama i pozvali na veću brigu za svoj zavičaj sa porukom da dijaspora želi pružiti ruku saradnje za dobrobit ovog kraja.

“Pored toga što je dijaspora akrivna na humanitarnom polju pa je u toku Ramazana podijelila svake večeri oko stotinu iftara u organizaciji i saradnji naših udruženja, mi želimo da radimo i na razvojnim projektima našeg kraja”, istakao je predsjednik udruženja Evropa za Petnjicu Mijaz Ramdedović.

Na obostrano zadovoljstvo i direktora Uprave kao i predsjednika Opštine, ovakvo sugerisnje i podrška su od krucijalne važnosti, istakli su gosti.

Almir Muratović je istakao da posebno je ponosan na zajedništvo koje se pokazuje večeras kao i na svijest koju prezentujemo da bez obzira na različita mišljenja možemo se dogovoriti na zajedničkom dobru.

Uz obećanje v.d direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Seida Hadžića kao i predsjednika Samira Agovića, vrlo brzo će se krenuti u realizaciju konkretnih projekata na podrucju opštine Petnjica uz podršku Uprave, Opštine i dijaspore”, zaključeno je na iftarskoj svečanosti.

ENKO KORAĆ