MURATOVIĆ (CHR HAJRAT): U PETNJICI SMO PODIJELILI VIŠE OD 2000 IFTARA

Ermin Muratović

Sekretar CHR Hajrat, Ermin Muratović je u razgovoru za Radio Petnjica rekao da ta organizacija djeluje od Pljevalja do Gusinja, sjevera Crne Gore, kao i na prostoru Podgorice, Bara i Ulcinja.

„Organizovani smo tokom cijele godine ali posebno u mjesecu Ramazanu.
Djelovanje CHR Hajrata na ovim prostorima, podiglo je nivo svijesti o Ramazanu, jer svojim aktivnostima i cjelokupnom organizacijom, doprinijeli smo našim radom kada je u pitanju podjela ramazanskih paketa, odnosno iftara.

Zahvalnost dugujemo našoj dijaspori koji su uvijek uz nas, nastojali smo da se i u ovom Ramzanu organizujemo na što bolji način, zbog aktuelne situacije sa COVID-19“, naglasio je Muratović.

On je rekao da ta organizacija ima prostorije u Bošnjačkom kulturnom centru u kojoj organizuju iftare kao i kuhinju gdje se sve sprema.

„Zadovoljan sam našom organizacijom, kazao je Muratović i dodao da prostorija BKCS može da primi preko 100 pa čak i do 150 postača, ali ne bi bilo tako organizovano da nemamo naše aktiviste, kojim se ovom prilikom zahvaljujem na doprinosu“, kazao je Ermin Muratović.

„U toku ovog mjeseca Ramzana, podijelili smo preko 3000 iftara na, dok smo samo u Petnjici podijelili preko 2000“, istakao je Ermin Muratović.

On je dodao da je podijeljeno više od 300 ramazanskih paketa od Pljevalja do Gusinja. “Takođe smo u Petnjici podijelili više od 150 ramazanskih paketa, a do kraja Ramazana očekujem još toliko. Pored ramazanskih iftara, humanitarne pomoći u planu smo sa podjelom bajramskih paketa.

Uz to, nastojimo da pomognemo studentima, potom svakog radnog dana, u našem Centru preko 40 djece besplatno uzima obrok, naravno tu je pomoć u renoviranju i izgradnji kuća i mnogi drugu projekti koji se organizuju kroz CHR Hajrat“, kazao je Muratović.

Za kraj razgovora, Ermin Muratović se zahvalio dijaspori jer su oni od formiranja CHR Hajrata pa do danas bila uz njih.

ENKO KORAĆ