MUHOVIĆ: ISTRAŽIVANJE NVO CGO POKAZALO ISPRAVNOST POLITIKE BOŠNJAČKE STRANKE

Adnan Muhović

Dominanta većina crnogorskih građana navodi da zna šta se dogodilo u Srebrenici 1995. godine, a dvije trećine njih to definiše kao genocid, pokazuju rezultati istraživanja o znanju i percepciji građana Crne Gore o pitanjima ratnih zločina i tranzicione pravde, koju je danas u Podgorici predstavio Centar za građansko obrazovanje (CGO).

Najveći broj građana, kako pokazuju rezultati istraživanja, smatra da se Bošnjačka stranka najviše zalaže za tranzicionu pravdu i suočavanje s prošlošću.

Član predsjedništva BS Adnan Muhović je za Radio Petnjica rekao da istraživanje CGO pokazuje svu ispravnost vođenja politike BS-a koja kontinuirano prati procese u Crnoj Gori na pozitivan način i preslikava ih na cjelokupan društveno politički ambijent u interesu svih građana i bošnjačkog naroda.

“Nevođenje uskim i ličnim interesima, dostojanstveno vođenje politike i prepoznavanje pozitivnih trendova prepoznaju građani CG, a posebno Bošnjaci i nimalo ne čudi što naša stranka zauzima prvo mjesto kada je u pitanju odnos prema prošlosti i gledanje u budućnost. Naš Kongres će tek biti pečat i potvrda jedne ispravne politike. Idemo krupnim koracima dalje”, rekao je Muhović.