HADŽIĆ: STVORIĆEMO NAJBOLJE USLOVE DIJASPORI DA AKTIVNO UČESTVUJE U SVIM DRUŠTVENIM TOKOVIMA

Seid Hadžić

Novi v. d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima mr. Seid Hadžić uputio je otvoreno pismo organizacijama i pojedincima u dijaspori.

Pismo prenosimo u cjelosti.

“Naš uspjeh u domovini je vaš ponos širom svijeta, a vaš uspjeh širom svijeta je naša snaga i dokaz da uređeni i napredni sistemi prepoznaju sposobnost našeg čovjeka. Zajedno ćemo raditi da takve uslove stvorimo ovde u Crnoj Gori. Vaša iskustva i znanja su od neprocjrnjivog značaja za naše društvo.

Aktiviraćemo ogroman potencijal dijaspore i postati jedan od ključnih činilaca ubrzanog razvoja Crne Gore. Unaprijedićemo postojeće i kreirati nove oblike saradnje. Omogućiti dijaspori sve potrebne informacije i uključiti je u državne razvojne projekte.

Dijaspora jak oslonac koji uvijek pruža neizmjernu podršku svojoj matičnoj državi.

Najsuperiorniji oblik očuvanja identiteta osobe izvan matične države je  kontinuirana povezanost sa istom pa je shodno tome naš cilj stvoriti najbolje moguće uslove dijaspori da aktivno učestvuje u svim društvenim tokovima, od investiranja kapitala do implementiranja znanja i iskustava u razvoju društva i ekonomije kako na državnom tako i na lokalnom nivou”, napisao je novi v. d. direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima mr. Seid Hadžić.

PROČITAJTE JOŠ: 

Promjena na čelu Uprave za dijasporu: Hadžić umjesto Mitrovića