(VIDEO) RECITATORI POKAZALI DA PETNJICA NIJE PROVINCIJA

Gosti Radija Petnjica bili su pobjednici tri kategorije nedavno održanog VII opštinskog takmičenja recitatora.

Ajša Latić, pobjednica u I kategoriji, učenica IV razreda OŠ „Mahmut Adrović“, istakla je da je za recitovanje najbitnije da nema treme.

Pobjednik II kategorije, Amina Kočan, učenica VII razreda petnjičke osnovne škole, istakla je da je bilo treme kao i da je konkurencija bila jaka.

Hana Muratović, učenica III razreda Ekonomske škole, pobjednik u trećoj kategoriji je neko ko i kroz osnovnu i sada srednju školu, uzimao učešće na svim takmičenjima i uvijek osvajala drugo ili treće mjesto. Ove godine je zablistala, osvojila prvo mjesto i dobila priliku da, zajedno sa pobjednicima ostale dvije kategorije, predstavljaju opštinu Petnjica na državnom takmičenju.

Ona je na kraju poslala poruku svim mladim Bihorcima da ostanu u svoj kraj i svoju državu jer ima nade za bolju budućnost.

„Treba da se voli i poštuje mjesto iz kojeg dolazimo a ne samo da razmišljamo da idemo odavde jer mislim da takođe mislim da možemo i ovdje da ostvarimo naše snove“, istakla je Hana Muratović.

Profesor i jedan od mentora takmičara, Reho Ramčilović je istakao da, kada se sagleda prethodni period zaključno sa poslednjim takmičenjem, Petnjica je pokazala da nije provincija.

„Jesam ponosan na moje učenike, jesam ponosan na školu iz koje dolazim jer zaista postižemo velike rezultate. Nije ovo prvi put. Na državnom takmičenju sa jednom mojom učenicom sam osvojio drugo mjesto. Eto potvrde da iz ove naše sredine ima itekako talenata, dobrih recitatora, dobrih glumaca i ja sam ponosan i srećan što imamo takvu djecu i takve učenike da je i nama mentorima, lako sa njima raditi. Sve se to radi samo iz ljubavi“, istakao je između ostalog profesro Reho Ramčilović.

DENIS BOŽOVIĆ