RIFAT AGOVIĆ NOVI PREDSJEDNIK MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE PETNJICA

Rifat Agović

Na juče održanoj sjednici MIZ Petnjica,  izabran je Rifat Agović za novog predsjednika. On je izabran jednoglasno a sjednici na kojoj su prisustvovali svi članovi Medžlisa.

Novoimenovani predsjednik je saopštio da je svaka funkcija emanet, a ova posebno, te se zahvalio na ukazanom povjerenju i istakao da je to velika čast, ali isto tako i velika obaveza.

Zahvalio se i dosadašnjem predsjedniku Medžlisa dr Ismetu Latiću, na predanom radu i velikom doprinosu Medžlisu IZ Petnjica u kratkom vremenskom periodu.

“Medžlis IZ Petnjica će nastaviti započete aktvnosti dosadašnjeg rukovodstva, posebna pažnja će bit posvećena obnovi i očuvanju postojeće infrastructure – objekata, ali i građenju nove. Dalje, rješavaće se vjerska pitanja i vjerski život muslimana ovog kraja. Primarni cilj jeste očuvanje jedinsta svih muslimana u Bihoru, jer jedinstvo  je naša najveća svetinja. Nastavićemo dobru saradnju sa Mešihatom IZ CG, lokalnom upravom, naravnom sa našom dijasporom i sa svim gradjanima Petnjice”, istakao je za portal radija novoizabrani predsjednik MIZ Petnjica, Rifat Agović i doda da je vjera neophodna svakom čovjeku, te je svaki musliman obavezan da se stara o IZ.

DENIS BOŽOVIĆ