U Petnjici juče obilježen Dan Roma, Agović: Javni poziv za izgradnju stanova i za romske porodice

Povodom Dana Roma, delegacija Opštine na čelu sa predsjednikom Samirom Agovićem obišla je romske porodice u Petnjici i obradovala ih činjenicom da je raspisan tender za izgradnju stambene jedinice u kojoj će biti smještene romske porodice u Petnjici.

Pored Agovića, Rome su posjetili potpredsjednik Muslija Kalić kao i savjetnik za razvoj, Selvudin Šabotić.

Predstavnici su na trandicionalan način uručili poklon paketiće porodicama romskim porodicama, koje žive u Petnjici.

Tom prilikom, predsjednik je istakao da lokalna uprava ali i svi građani naše opštine, kao i broja dijaspora pokazuju visok stepen senzibiliteta prema ovim raseljenim porodicama.
U svom obraćanju, predsjednik je kazao da sami svjedočite da smo vrlo često bili u prilici da vam pomognemo i da zajednički rješavamo vaše probleme koji nisu samo vaši već ih doživljavamo kao probleme ove sredine.

„Pored toga što redovno izmurujemo obavezu plaćanja smještaja, često izlazimo u susret i pružamo pomoć kod rješavanja grijanja, obezbjeđivanjem paketa sa hranom i higijenom ali i na druge načine uvijek kad smo bili u prilici a vi iskazali potrebu za nečim“, kazao je Agović.

„Lokalana uprava će i dalje nastojati da vam pruži podršku i kod školovanja vaše djece i ovom prilikom zahvaljujem se Upravi škole u Petnjici kao i nastavnom osoblju. koje sve čini da proces obrazovanja vaše djece u Osnovnoj školi bude na prihvatljivom nivou.

Takođe, drago mi je da vaše ukupno ponašanje u ovoj sredini zavrjeđuje puno poštovanje i respekt jer ste porodice koje do sada nikada niste pokazale neprimjereno ponašanje ili neki drugi vid negativnosti u smislu društvenog i socijalnog odnosa u ovoj sredini“, istakao je predsjednik Agović.

Vjerujem da ćete ovaj dan pamtiti kao poseban dan, jer imam informacija da je objavljen Javni poziv za odabir najbolje ponude za izgradnju stambenih jedinica koje će vama pripasti i da će se na taj način riješiti vaš gorući problem krova nad glavom“, zaključio je predsjednik Samir Agović, povodom Dana Roma.

ENKO KORAĆ