USPJEH UČENICE SMŠ IZ PETNJICE: ELVISA LATIĆ OSVOJILA TREĆE MJESTO NA LITERARNOM KONKURSU

Elvisa Latić

Učenica IV razreda gimnazije Srednje mješovite škole, Elvisa Latić, osvojila je treće mjesto na literarnom konkursu “ČOVJEK ŽIVI DOK GA PO DOBRU POMINJEMO” koji JU SMŠ “Bećo Bašić” organizuje povodom 83 godine od rođenja književnika Huseina Bašića. Tema konkursa je bila “Moje je ono što gazim i gledam”.

Elvisa Latić

Ukupan broj pristiglih radova je 75, iz 15 opština i iz 20 škola iz Crne Gore: Podgorice, Danilovgrada, Tuzi, Pljevalja, Žabljaka, Herceg Novog, Kotora, Cetinja, Bara, Rožaja, Berana, Petnjice, Andrijevice, Gusinja i Plava.

Žiri u sastavu Božidarka Došljak i Svetlana Božović je jednoglasno donio odluku, sa čime je bila saglasna i Senada Đešević, predsjednica žirija:

Prvo mjesto pripalo je učenici Nejli Orahovac iz medrese “Mehmed Fatih” iz Podgorice, drugo mjesto pripalo je učenici Ervini Omeragić iz JU SMŠ „Bećo Bašić“ iz Plava, dok treće mjesto dijele Mia Mrgunović iz JU Srednje građevinsko-geodetske škole “Inž. Marko Radević” iz Podgorice i Elvisa Latić iz JU Srednje mješovite škole iz Petnjice.

Rad učenika Ivana Mitrovića iz JU SMŠ “Bećo Bašić” iz Plava je specijalno pohvaljen.

“Istakla bih, da su poseban doprinos Konkursu dali radovi, njih 10, iz JU Srednje mješovite škole iz Petnjice, čijim učenicima je bila mentorka Dijana Tiganj” – izjavila je organizatorka i predsjednica žirija, profesorica Senada Đešević.

Svečana dodjela diploma i nagrada biće upriličena 23. 4. 2021. na Međunarodni dan knjige i autorskih prava u prostorijama JU SMŠ “Bećo Bašić” u Plavu.

ENKO KORAĆ