(VIDEO) AKCIJA U ZASEOKU KOŽARI: ZA ASFALTIRANJE PUTA DIJASPORA PRIKUPILA 40 HILJADA EURA

Esad Kožar, iskoristio je boravak u svom zavičaju kako bi se posvetio asfaltiranju 1500 metara puta u zaseoku Kožari u selu Ponor.
Naime, mještani ovog zaseoka već duži vremenski period prikupljaju novčana sredstva za ovu akciju čiji je epilog prikupljenih 40 hiljada eura. Esad, kao rukovodilac akcije, u ime svih mještana kojima je neophodan ovaj putni pravac, uputio je zahtjev i petnjičkoj lokalnoj upravi i predsjedniku Samiru Agoviću kako bi podsjetio na obećanu pomoć od strane prvog čovjeka lokalne uprave.

„Još 2019.godine, predsjednik Agović je pred velikim brojem mještana istakao da će opština finansirati 500 metara asfalta i u komunikaciji sa njim, on se toga i danas pridržava. Mi smo trenutno prikupili 40 hiljada eura i želimo da već sada otpočnemo sa realizacijom.

Ovih 1 500 metara asfalta, za sve nas koji gravitiramo ovom području, značilo bi isto što i čovjeku vid. Malo sam zbunjen evo, već danas je trebalo da dođe izvođač radova, ali ovdje je postala praksa da ne poštuje dogovor.
Meni je bilo lakše doći sa atuom iz Amsterdama do Čačka nego li iz Čačka do Ponora. Putna infrastruktura je u katasftrofalnom stanju, a posebno od Petnjice do našeg sela. Tačno je da se nešto uradilo, postoji pomak ali nije to dovoljno. Nadam se da ćemo uspjeti da realizujemo ovaj mali projekat za lokalnu upravu a veliki za nas iz zaseoka Kožari. Očekujem da će dijaspora već ovog ljeta imati asfalt do groblja na Ponoru, kao krajnje tačke“, istakao je Esad Kožar za portal radija.    
DENIS BOŽOVIĆ