ORAHOVCI IZ SLOVENIJE NE ZABORAVLJAJU ZAVIČAJ: OBEZBIJEĐEN PREVOZ UČENIKA ZA TRI MJESECA

Halil Beljov Agović

Oko petnaestak Bihoraca iz Kamnika i Ljubljane, iz Slovenije, svojim novčanim donacijama, obezbijedili su prevoz za sedam učenika Srednje mješovite škole u Petnjici za naredna tri mjeseca školske godine.

Halil Beljov Agović

„Šest učenika sa područja Orahova i jedan učenik iz Azana, koji nijesu imali prevoz do škole, mi, Orahovci smo prikupili novčana sredstva i angažovali privatno lice da svaki školski dan ove učenike vodi do škole i nazad. U naredna tri mjeseca, ovi učenici neće imati problema sa prevozom. To smo obećali i to smo ostvarili. Osim ove akcije, mi učestvujemo i u akciji lokalnog puta prema Orahovu gdje smo u fazi prikupljanja sredstava. Situacija sa prevozom učenika nam je bila kao hitna i vanredna akciju i morali smo da reagujemo, jer smo prepoznali problem i obećali da ćemo da sve uradimo kako bi olakšali našim učenicima putovanje do redovne nastave“, izjavio je Halil Beljov Agović iz Kamnika, ističući da im je želja da se ljudi obrazuju, da steknu znanje jer je obrazovanje u prvom planu.

Donatori sredstava za prevoz su: Erfat Agović, Halil Beljov Agović, Zeno Ragipov Agović, Šemsko Agović, Harun Agović, Almira i Agović Hajrudinović, Ramo Agović, Bili Agović, Raho Agović, Maho Agović, Mujadin Agović, Misini Agović, Senad Agović, Edin Halilov Agović, Felja i Ivo Jokić.

DENIS BOŽOVIĆ