NAKON PISANJA RADIJA PETNJICA: POŠTA CG ĆE ZAPOSLITI JOŠ JEDNOG POŠTARA U PETNJICI, KROV NA ZGRADI ĆE BITI SANIRAN

Pošta u Petnjici

Pošta Crne Gore će nagažovati još jednog poštara u cilju redovne i blagovremene dostave pošte, saopštila je Radiju Petnjica Biljana Jakić iz Pošte Crne Gore.

Odgovor je uslijedio nakon pisanja portala Radija Petnjica u vezi sa problemima ove organizacije u Petnjici.

“U vezi sa Vašim konstatacijama koje ste iznijeli a koje se odnose i na problem u radu Pošte opštini Petnjica zbog nedostatka poštara, jer poštu nosi samo jedan poštar koji, zbog obima posla ne može na adekvatan način da dostavlja poštu, obavještavamo Vas da će Pošta angažovati lice za dostavu pošte-poštara, u cilju redovne i blagovremene dostave.

Napominjemo da je po važećoj sistematizaciji sistematizovano jedno radno mjesto poštara u opštini Petnjica, te da je poštar koji je radio do skoro na ovim poslovima bio angažovan preko Agencije za zapošljavanje. S tim u vezi, po ugovoru koji je zaključen sa Agencijom za zapošljavanje iskorišćena je pravna mogućnost angažovanja istog lica, tako da istom nije mogao biti produžen angažman. Dakle, do rješavanja ove situacije koja će biti trajnog karaktera, angažovaćemo lice za obavljanje poslova poštara. Što se tiče radova na sanaciji krova Pošte u Petnjici obavještavamo Vas da je Planom javnih nabavki Pošte Crne Gore za 2021. godinu predviđena rekonstrukcija krova sa podstrešnicom Pošte Petnjica, uz prethodnu pripremu tehničke dokumentacije, koja je potrebna za ovakvu vrstu radova.

Pošta će u skladu sa propisanom procedurom javnih nabavki prioritetno sprovesti nabavku, kako bi se izvršili predmetni radovi”, navela je Jakić u odgovoru za portal Radija Petnjica.