MIRZA TIGANJ SE VRATIO IZ INOSTRANSTVA I ZAPOČEO BIZNIS: PILJARA I FARMA KOKOŠAKA ZA NOVI ŽIVOT U BIHORU

Mirza Tiganj

Preko puta Centra za kulturu otvorena je nova prodavnica voća i povrća.

Mirza Tiganj, nakon toga što je živio u Beču, potom u Njemačkoj, odlučio je sa svojom suprugom da se vrati u zavičaj i pokrene sopstveni biznis.

„Prvo sam bio u Beču dvije godine, nakod toga u Njemačkoj sam radio tri godine, dobio sam papire i odustao samzbog čežnje za svojim zavičajem.

Vratio sam se u Bihor prije Nove godine i odlučio čvrsto da započnem novi život, svoj na svome“, kaže Mirza Tiganj.

Mirza ističe da je formirao farmu koka nosilja u Vrbici kao i piljaru u centru Petnjice.

„U Vrbici sam pokreno svoju farmu koka i sa tim želim da zaposlim sebe i familiju i da budem u svom kraju. Nabavio sam materijal koji mi je potreban za tu farmu“, kaže Mirza Tiganj.

On ističe da mu je čežnja za zavičajem bio jedini motiv.

„Motiv mi je bio želja za zavičajem, jer dođem iz Njemačke, ostanem dvije sedmice nakon toga vratim se, svega se ima, ali duša prazna. Jednostavno smo supruga i ja odlučili da se vratimo, da počnemo nešto da radimo u svom zavičaju, pa šta Bog da“, ističe Mirza.

Mirza kaže da će prodavnica biti dobro snabdjevena.

„Nastojaću da uvijek ponudim svježe voće, zatim presadu, luk, krompir i sve što je potrebno ovom kraju, da naš narod ne ide do Berana. Cijene će biti realne ali što je najbitnije, voće će uvijek biti svježe. Želim da budem realan, da kupci budu zadovoljni samnom i ja s njima. Idem sa svojim kombijem na Tušku pijacu i biram voće koje je najkvalitetnije, nastojaću uvijek da bude tako, kako bi građani Petnjice imali svježu i kvalitetnu robu.
Nadam se i vjerujem da će ova priča uspjeti u Petnjici, nemam strah da neće. Nemam više želju da se vratim u Njemačku. Uspjelo ne uspjelo, ne bih se vratio“, zaključio je Mirza Tiganj.

ENKO KORAĆ