DALJE NEĆEŠ MOĆI: PUT U DONJIM BARAMA BLOKIRAN RAMPOM I UPOZORENJEM NA TABLI – PRIVATNI POSJED

Muslija Babačić iz zaseoka Donje Bare, zbog neodgovornosti i nemarnosti određenih ljudi, bio je prinuđen da se obrati Portalu Radija, kako i sam kaže – “muka i nevolja me našla pa, ka svaki nevoljnik, moram da reagujem”.

Domaćinstva ovog zaseoka imaju dva putna prilaza do svojih kuća, stari i novi. Međutim, kiša i snijeg su stari put skoro u potpunosti uništile tako da njime ne može da se kreće dok na novom putnom pravcu, odmah nakon spuštanja sa asfalta, nailazi se na rampu i tablu sa oznakom – privatni posjed.

Prema riječima Muslije Babačića, probijanje novog puta je finansirala Opština Petnjica a kao dokaz nudi izjave predsjednika opštine u jednoj od emisija Radija Petnjica.

“Ja sam se služio starim putem, ali je on sada oštećen, a ovim novim putem, koji je finansirala opština Petnjica i za to angažovala privatnika iz Berana, njega ne mogu ni ja niti bilo ko drugi da koristi zbog toga što je stavljen lanac i zabranjeno da se prolazi. Ako ga je probijala opština za sve nas, otkuda onda pravo da se postavlja ova rampa. Stojim iza toga da je ovaj novi put finansirala opština. Prinuđen sam da pokrenem tužbu ali, evo, želim da se to riješi i bez suda. Ovo je brutalna nepravda prema meni kao starom čovjeku. Ja ću da tražim pravdu a to što neko ima para, ne plašim se”, istakao je Muslija Babačić.

DENIS BOŽOVIĆ