BEZ “ONLINE” NASTAVE: U PETNJICI SVI UČENICI U KLUPAMA

Osnovna škola "Mahmut Adrović" u Petnjici

Učenici Srednje mješovite škole u Petnjici su od jutros u svojim klupama. Kako je saopštio za portal radija direktor škole, Muhamed Adrović, od ponuđena dva modela od strane radne grupe Ministarstva prosvete za organizovanje nastave u drugom polugođu, škola je odlučila da radi po prvom modelu.

„To znači da svi učenici iz svih odjeljenja, će pohađati redovnu nastavu a samim tim će im biti mnogo lakše savlađivanje nastavnog sadržaja i ostvarivanje ciljeva u drugom polugodištu. Tako ćemo nastaviti ukoliko ne bude neke promjene u skladu sa epidemiološkom situaciju. Mi smo na organima škole donijeli odluku da svi učenici idu u školu i to smo organizovali u prvoj smjeni. Nastava počinje od osam časova a završava se u 11:25 sa pauzom između časova u trajanju od pet minuta koliko da nastavnici zamijene učionice, bez dužeg odmora kako se ne bi djeca zadržavala i pravila gužva.

Škola je imala kapaciteta da se ispoštuju mjere tako da smo četri kabineta stavili u funkciju učionice, tako da smo zadovolji kapacete učenika. Nastavnim kadrom smo takođe zadovoljeni, a moram napomenuti da smo morali da uskladi i raspored zbog toga što imamo nastavnog kadra koji dolazi iz susjednih opština. Prva sedmica je bila onlajn nastava što je iskorišćeno da učenici obnove sadržaj iz prethodnog polugođa a od danas nastavljamo redovnu nastavu po planu i programu“, istakao je direktor Muhamed Adrović čestitajući svim učenicima i roditeljima nastavak školske godine.

DENIS BOŽOVIĆ