KAO NA RATIŠTU: POŠTA U PETNJICI I DALJE PROKIŠNJAVA, POŠTU NOSI SAMO JEDAN POŠTAR

Već dva mjeseca građanima u 26 sela u opštini Petnjica poštu nosi samo jedan poštar jer  drugi, koji radio do skoro, više ne radi.

„Pošta u Petnjici ne fukcioniše punim kapacitetom zbog toga što nemamo dovoljan broj poštara koji bi snabdijevao građane i radimo u vrlo otežanim uslovima u svakom smislu.

Pretežno se radi o staračkim domaćinstvima koja su ostala bez usluga Pošte i pored toga da svi uredno plaćaju svoje račune. Prinuđeni su da dolaze do naših kancelarija i podižu svoje naknade i račune. Jedan poštar ne može da postigne sa dostavom svim građanima. Trenutno Pošta u Petnjici zapošljava jednog poštara koji obilazi svoj reon i jednog šalterskog radnika“, kazao je sagovornik portala iz te institucije.

Na ovaj problem ukazale su i mjesne zajednice, poslat je dopis ali iz nema još odgovora iz centrale.

“Ranije je bilo tri poštara i dva šalterska radnika i to kada je mnogo manji obim posla bio, a danas ima petoduplo posla više. Optimalno bi bilo da Pošta u Petnjici ima dva šalterska radnika i tri poštara za nesmetano funkcionisanje“, istakli su iz petnjičke Pošte.

Krov zgrade Pošte je tokom posljednih kiša popustio pa su prostorije uglavnom pod vodom. Taj problem nije riješen pa radnici rade kao na ratištu, bez ikakvih pristojnih uslova. Iz Pošte ističu da je pod hitno potrebna sanacija krova.

Apeluju na nadleže da se okrenu Pošti u Petnjici i pokušaju da saniraju probleme koji postoje kako bi uredno servisirali građane Petnjice.

ENKO KORAĆ