CIKOTIĆ: NEMA MJESTA KRITIKAMA, NE MOŽEMO TRI MAŠINE ISTOVREMENO POSLATI NA DESET STRANA

Čišćenje snijega u centru Petnjice

Povodom izjava i optužbi mještanina Javorove Mersada Škrijelja i njegove kritike na održavanje putne dionice Javorova – Poroče – Murovac, reagovao je direktor Komunalnog preduzeća, Mithad Mita Cikotić koji je istako da je nerealno očekivati da mašine komunalnog budu prisutne svakog dana na pomenutom pravcu.

Mithad Cikotić

„Podsjećamo da od prvih sniježnih padavina, više puta su mašine komunalnog intervenisale, dva puta sa ICB mašinom i dva puta sa Unimagom. Takođe, u želji da što prije pomognemo mještanima, u dogovoru sa Eskom Škrijeljom, uz nadoknadu u vidu goriva, očistili smo putni pravac Javorova – Golubovac – Savin Bor.

Više puta smo intervenisali na telefonski poziv, kako u ranim tako i u kasnim satima, i shodno toj činjenici bilo je za očekivati riječi pohvale. Sigurno smo da ovom prilikom nije bilo mjesta kritici. Podsjetili bi da sa tri mašine sa koliko raspolaže komunalno preduzeće, nijesmo u mogućnosti da istovremeno pošaljemo na sve putne pravce ali, čini nas zadovoljnim činjenica da niti jedan glavni lokalni put u našoj opštini, zahvaljujući intervencijama kako od strane lokalne uprave i strane komunalnog preuzeća, nije bio zatvoren duže od 24 časa.

Poređenja radi, svjedoci smo da jedini regionalni put, Berane – Trpezi – Kalače, i danas je zatvoren za saobraćaj. Iskoristio bih priliku da se zahvalim portalu Radija Petnjica na izdvojenom vremenu i naporu koji su učinili da proprate jedan radni dan komunalnog preuzeća i tako svim građanima približe naše djelovanje na terenu“, istakao je direktor komunalnog, Mita Cikotić, za portal radija.

DENIS BOŽOVIĆ