PROTEST MJEŠTANA “JOŠE” U MZ RADMANCI: DO KUĆA SAMO NA KONJA, LOKALNA UPRAVA MORA REAGOVATI

Danas su se mještani zaseoka Joše u MZ Radmanci spontano okupili kako bi izrazili nezadovoljstvo stanjem puta kroz to mjesto.

Član savjeta MZ Radmanci, Semir Ličina kazao je da su se mještani složili da nakon mnogih realizovanih popravki puta, ne preostaje drugo rješenje osim da lokalana uprava asfaltira putni pravac i stavi tačku na putne probleme mještana zaseoka Joše.

“Kao Član savjeta Mjesne zajednice bio sam prisutan kada je predsjednik MZ Radmanci Enver Rastoder obnavljao i pisao nove zahtjeve Opštini za asfaltiranje ovog putnog pravca.

Građani su takođe samostalno upućivali i pisali zahtjeve, oko 100 potpisa za konačnu realizaciju ovog putnog pravca.

Svjedoci smo da je odbornici Aldin Muratović i Rifat Agović govorili u Skupštini o ovom putnim pravcu i apelovali da se mještanima riješi problem. Takođe Aldin Muratović uputio je zahtjev Opštini za kategorizaciju ovog putnog pravca i na njegove zahtjeve kao i na ostale, lokalna uprava nije odgovorila pozitivno.

Domaćinstva u ovom zaseoku ostala su zatečena, jer im je put neophodan. Očekujem od predsjednika  Opštine Samira Agovića da posjeti zaseok Joše i uvjeri se kakav nam je put i da nakon toga raspiše tender za asfaltiranje ovog putnog pravca koji spaja dvije mjesne zajednice”rekao je Ličina.

On je podsjetio da su putevi koji vode preko ovog zaseoka bili korisni samo za prekopavanje kanala za veliki vodovod kojim će se napajati oko pola Bihora.

“Od početka realizacije vodovoda, ovaj put koji vodi od Radmanaca do Johovica je prekopan mašinama za postavljanje kabla cijelom dužinom i ovo je zasigurno najkorisni put opštini Petnjica. Da bi se odužila lokalna uprava potrebno je da ga asfaltira.

Pozivam lokalnu upravu  da odgovori pozitivno na naše zahtjeve jer od toga nećemo odustati, to je naše pravo”, zaključio je Semir Ličina.

ENKO KORAĆ