DIREKTOR I NASTAVNICI BRANILI ŠKOLU OD VODENE STIHIJE

Otopljavanje snijega i kiša, koja neprekidno pada na području opštine Petnjica, izvela je profesore iz školskih klupa da brane zgradu OŠ „Tucanje“.

Od juče, umjesto da zaključuju ocjene, radnici ove JU su bili primorani da se bore sa vodenom stihijom koju nosi rijeka Tucanjčica.

Prema riječima direktora ove JU, Sejdo Čilović, nabujala rijekla je poplavila cijelo dvorište škole, garažni objekat za školski  kombi-vozilo, a prijetila je opasnost od ugrožavanja školskog objekta i imovine.

„Odmah po dolasku na posao, primijetivši strahovitu sliku nabujale rijeke, obavijestio potpresjednika opštine Petnjica, Musliju Kalića i zatražio intervenciju i pomoć komunalne službe.

Potpresjednik i presjednik opštine, gospoda Muslija Kalić i Samir Agović, kao i direktor komunalnog preduzeća Mita Cikotić odmah reagovali i poslali mašinu, koja zbog malog kapaciteta i velike količine vode nabujale rijeke nije mogla vratiti rijeku u svoje korito. Kako napori lokalne samouprave Petnjica nijesu uspjeli, ja kao direktor škole i radnici škole nijesmo mogli gledati kako nabujala rijeka prijeti da poplavi školski objekat i ostavi nesagledive posljedice, organizovali smo se sami da branimo školu i njenu imovinu. Nastavnik Bahor Feko, donio je svoju motornu šegu i zajedno samnom, vozačem škole Samirom Šabotićem i  nastavnikom Kožar Damirom, ušli su u riječno korito i od 8h do 16 h, nadljudskim naporima, rizikujući svoje zdravlje, kako to dolikuje pravim prosvjetnim radnicima – humanistima, da spašavaju ono u šta su i sami davali veliki doprinos na stvaranje boljih uslova rada škole“; istakao je za portal radija, direktor škole, Sejdo Čilović koji je iskoristio priliku da uputi neizmjernu zahvalnost presjedniku i potresjedniku opštine Petnjica, kao i direktoru komunalnog preduzeća Petnjica što su učinili sve i pokušali da pomognu u ovoj teškoj situaciji.

„Takođe, želim da odam veliko priznanje i zahvalnost gore pomenutim radnicima škole koji su nadljudskim naporima, privremeno vratili rijeku u njeno korito i na taj način spasili školu i školsku imovinu od velike štete. Ovo je inače privremeno rješenje a pravo čišćenje korita rijeke opština Petnjica, na čelu sa predsjednikom i potpredsjednikom će ovih dana odraditi. Ovo je jedinstven primjer kako prosvjetni radnici štite i brane školsku imovinu“, zaključio je Sejdo Čilović za portal radija.

DENIS BOŽOVIĆ