SNIJEG DONIO PROBLEME, VEĆI DIO OPŠTINE I DALJE BEZ STRUJE, KOMUNALNOM PUNE RUKE POSLA

Snijeg koji je napadao proteklog vikenda, donio je problem Petnjičanima. Električne energije, osim užeg centra Petnjice gdje često dolazi do ispada, još uvijek nema u ostalim MZ.

Komunalno preduzeće je od momenta kada su počele padavine, na terenu i čisti glavne putne pravce na području opštine.

„Sa svom raspoloživom mehanizacijom, komunalno je kao prioritet, uzelo najudaljenije mjesne centre tako da je sve vrijeme put prema Kruščici, Daščoj rijeci, Boru, Savinom Boru i Dobrodolama, bio prohodan i očišćen. Moram istaći da su smo u subotu, sat iza ponoći, očistili put Dobrodola, a u ranim jutarnjim satima, u nedjelju, smjenom radnika, mehanizacija se nastavila u pročišćavanju putnih pravaca u nižim MZ naše opštine, na putnim pravcima put Miraj Brda, džamije u Vrševu, Tucanja kao i putni pravac do magistralnog puta u Bioči, na teritoriji opštine Bijelo Polje.

U toku današnjeg dana, sa nekoliko mašina koje su raspoređene prema prioritetima, čistimo parkinge kod Zdravstvene stanice, osnovne i srednje škole u Petnjici, fabrike Lavista kao i pristupne puteve prema isturenom odjeljenju škole u Lagatorima kao i više pristupnih pravaca u zaseocima koji su značajnie udaljeni od centra. Sporedne putne krake, u saradnji sa opštinom Petnjica  koja je angažovala privatna lica u saradnji sa MZ, prema mojim informacijama, većim dio je očišćen.

Čine se napori da se dođe i do najudaljenijih domaćinstava naše opštine uz angažman komunalnog preduzeća i privatnika iz naše opštine“, istakao je Mithad Mita Cikotić, direktor komunalnog preduzeća i uputio molbu svim građanima da imaju strpljenja jer u okolnostima kakve su nastale, nemoguće je istovremeno svima ispuniti zahtjeve. Regionalni putni pravac Berane – Trpezi je prohodan do MZ Kalica dokle su radnici Crnagora-puta očistili.

DENIS BOŽOVIĆ