PETNJICA: POJAŠNJENJA ANKETE ZA GLASANJE ZA SPORTISTU GODINE U DIJASPORI

Glasanje za Sportistu godine u dijaspori koje je organizovala Radio Petnjica probudila je veliko interesovanje, pa je do juče za tri kandidata glasalo više od 10 hiljada ljudi.

Kako to često biva, dobili smo više desetina poziva sa zamjerkama, optužbama pa čak i prijetnjama zbog, kako navode, “namještanja glasanja” te blokiranja ovog ili onog kandidata i td.

Da pojasnimo i naravno demantujemo te optužbe:

Sa jednog uređaja (PC, telefon, Iped..) može se glasati samo jednom.

Sa tih isti uređaja može se klikati više desetina puta ali ANKETA BILJEŽI SAMO JEDAN GLAS. Nakon toga, taj uređaj bude blokiran dva naredna dana. (Fotografija sa strane)

Jutros u 10 časova je Plugin koji se koristi za anketu blokirao glasanje na 20 minuta jer je došlo do zagušenja. Nakon 20 minuta, tačnije u 10:20 glasanje je nastavljeno uobičajenim ritmom. (Fotografija sa strane)

Za sve ove radnje postoje pisani programerski tragovi koji NE MOGU da se promijene i lažiraju i svi dogazi su na serveru a oni mogu da se koriste čak i na sudu, bio on crnogorski ili onaj iz EU.

I na kraju ali ne manje važno. Radio Petnjica je u namjeri da promoviše uspjehe bihorskih sportista u dijaspori prihvatila ovaj, ispostavlja se, neprijatan i težak zadatak. Organizovali smo nominacije i na našu adresu stigle su tri, iako sam mišljenja da je bilo i drugih, značajnih imena. Međutim, poštovali smo ono što ste poslali. Organizovali smo glasanje, programer je instalirao anketu i glasanje je počelo. Taj “plagin” ili softverski dodatak je NEMOGUĆE lažirati, prepraviti ili bilo šta drugo.

Žao nam je što se ovako lijepa akcija pretvara u mučnu trku nerealnih ambicija nekih Bihoraca.

I da zaključimo Radio Petnjica nema finansijskih i materijalnih koristi ni od ankete ni od toga ko će biti sportista godine u dijaspori. Naš jedini interes je promocija Bihora i Petnjice, što nam je ukupni zadatak i cilj.

SAMIR RASTODER