PETNJICA: GLASAJTE ZA NAJBOLJEG SPORTISTU U DIJASPORI

I ove godine, u saradnji sa portalom Radija Petnjica, opština Petnjica bira najboljeg sportistu u dijaspori. Kao i prethodnih godina, predlozi i nominacije su pristigle na mail radija nakon čega će biti organizovano online glasanje na portalu radija. Ove godine su pristigle tri predloga.

  1. Za najboljeg sportistu predlažem Adelisu Kožar iz Luxemburga (Sanem) koja je pored niza osvojenih medalja na nacionalnom kao i internacionalnom takmičenju u plivanju u različitim disciplinama osvojila niz medalja. Ove godine je posebno zablistala osvajanjem dvije zlatne medalje, jedna u slobodnom stilu na 50m i druga leđno na 100m i tako je postala šampion Luksemburga u ove dvije kategorije za 2020.godinu.

 

 

  1. Fudbaler, Alan Šabotić, 2002.godište, igra na poziciji desno bek-krilo u FC Olten (Švajcarska) i član je U19 Crne Gore. Dobrim igrama, upornim treninzima i disciplinom u klubu gdje igra zasluženo je dobio da nosi kapitensku traku. Kao desni bek postigao je i tri gola u 10 utakmica i asistirao kod tri gola i bio daleko najbolji igrač u svom timu. Upornošću i dobrim igrama se nametnuo selektoru U19 reprezentacije Crne Gore  i kad je trebalo da bude pozvan na više okupljanja došlo je do toga da je COVID-19 učinio svoje i onemogućio njegov dolazak u Crnu Goru. Kako naglašavaju iz njegovog tima, i dalje postoje dobri kontakti sa FSCG koji ga u 2021 godini želi pozvati (ako to bude moguće zbog nastale situacije) na okupljanje reprezentacije i tako mu dati šansu da pokaže da u budućnosti mogu da računaju na njega.
  2. Kapiten ekipe UNA STRASSEN, Denis Agović (rođen 12.07.1993), već pet godina sa brojem 10 igra štopera. Za njega je karaktersitično što ni jednu utakmicu nije propustio i biran je već četri puta u ekipu kola. Za reprezentaciju Luksemburga U21 je bio i kapiten i igrao protiv velikana kao što su danas MEMPHIS DEPAY, QUINCY PROMES, ANDREW ROBERTSON i mnogo više. Vrijednos ovog igrača na fudbalskom tržištu se trenutno računa na 125.000€. Sa 193 utakmica u prvoj Ligi i 14 golova uz sedam asistencija, kao štoper je Denis za svoj tim najbitni igrač. Denis Agović je i osvojo Kup Luksemburga sa matičnim klubom “Jeunesse Esch” 2014 gdje je bio starter u svakoj utakmici. Zbog kvalitetnih partija, trener reprezentacije Luksemburga je pozvao Denisa i sa njima boravio na pripreme u Turskoj. Boravio je i na probu u kampu za reprezentaciju U21 Crne Gore dok je igrao za U21 reprezentaciju Lumsemburga i tako je odradio kamp u Podgorici. Sa klubom “Jeunesse Esch” igrao i više utakmica za kvalifikaciju Lige šampiona kao što su na primjer Olimpija Ljubljana. Sa “Jeunesse Esch” osvojio Kup Prinčeva a sa rezultatom 6:0, vodio je ekipu kao kapiten a taj trofej klub nije uspio da osvoji 40 godina.

Anketa se nalazi na desnoj strani portala na PC-u ili na dnu u verziji na telefonima.

Glasanje traje do ponedjeljka 28. decembra 2020 do 12:00 časova.