PETNJICA: POGLEDAJTE KO SU POBJEDNICI LIKOVNOG KONKURSA – DJEČIJA MAŠTA SMIŠLJA SVAŠTA

U holu Centra za kulturu u Petnjici, juče su proglašeni pobjednici likovnog konkursa – Dječja mašta smišlja svašta.

U prvoj kategoriji je pristiglo 55 radova a u drugoj kategoriji 32 rada. Komisija u sastavu, Omer Kalač, viši dokumentarista Zavičajnog muzeja „Ganića Kula“ iz Rožaja koji je bio predsjednik žirija a članovi žirija mr. Irvin Masličić iz Berana i Denis Božović, novinar portala Radija Petnjica.

Odlukom žirija, u prvoj kategoriji, prvo mjesto je pripalo Alini Adrović, učenici IV razreda JU OŠ „25 maj“, Vrbica, drugo mjesto dijele Medin Agović, učenik V razreda JU OŠ „Mahmut Adrović“ iz Petnjice i Nejla Agović, učenica IV razreda JU OŠ „25 maj“ iz Vrbice dok je treće mjesto dijele radovi učenika Minea Adrović II razred OŠ „Savin Bor“ i Alisa Kočan, učenik V razreda OŠ „Mahmut Adrović“ iz Petnjice.

Odlukom žirija, u drugoj kategoriji, prvo mjesto je pripalo Lini Muratović, učeniku OŠ „Mahmut Adrović“ iz Petnjice, drugo mjesto dijele Sara Adrović, učenik VII razreda JU OŠ „25 maj“ i Ifeta Taraniš, učenik VII razreda OŠ „25 maj“ Vrbica. Treće mjesto dijele Selma Adrović, učenik VII OŠ „25 maj“ iz Vrbice i Dilara Tiganj, učenik VI razreda OŠ „Trpezi“. Prigodne poklone prvonagrađenima je uručio potpredsjednik opštine Muslija Kalić.

Izložbu slika kao i kompletan program je otvorio direktor Centra za kulturu, Sinan Tiganj, koji je istakao zadovoljstvo brojem pristiglih radova kao i njihovim kvalitetom. „Prilika je da se zahvalim djeci i mentorima na radovima koji zaslužuju veliku pažnju. Apel učenicima koji su dobili nagrade da i naredne godine nastavite sa učešćem jer svaka nagrada je vaša karta budućnost“, istakao je Tiganj.

Ovaj konkurs je organozovan pod pokroviteljstvom Centra za kulturu za djecu osnovnih škola sa područja opštine Petnjica a radovi su bili podijeljeni u dvije kategorije: od I do V razreda i od VI do IX razreda osnovne škole.

DENIS BOŽOVIĆ