ZUKO LIČINA: ODUSTANITE OD VODOVODA SA VODOIZVORIŠTA U KRUŠČICI, VODU ĆEMO BRANITI I SUDSKIM PUTEM

Kruščica

Samo što su se mještani MZ Murovac, Javorova i Javorova,  ponadali da će njihov dugogodišnji problem sa vodosnabdijevanjem biti riješen, a o kojima je portal radija pisao u više navrata, i pored toga što se u njegovo rješavanje uključila lokalna uprava, pojavili su se novi problemi.

Naime, mještani MZ Kruščica su izrazili negodovanje zbog činjenice da vodoizvorište bude sa njihove MZ jer, kako ističu, vodu za budućeg vodoizvorišta i sami koriste posebno u ljetnjim danima kada dođe do presušivanja izvora vode koju koriste. Jedan od njih je i Zuko Ličina koji je izrazio negodovanje i protest povodom najavljene akcije a ističe da je o istoj saznao čitajući portal radija. Njegovo obraćanje portalu radija i javnosti, integralno prenosimo.

“Ja sam iz sela Kruščica. Napustili smo selo još prije 20 godina i odselili se u Podgoricu. Skoro svake godine, ljeti, dolazimo na odmor u zavičaj. Prije dva dana sam dobio informaciju da je počelo iskopavanje i radovi za vodovod za MZ Murovac, Javorova i Poroče. Odmah sam pozvao predsjednilka MZ Savin Bor na koga se vodi ta zemlja i voda i  obavio razgovor. Pazvao sam i predsjednika opštine Samira Agovića i upoznao ga o problemima i razlozima zašto je to rješenje loše. Razgovore sam obavio i sa jednim od organizatora iz MZ Javorova.  Svima njima sam isto rekao – ovim projektom će se samo nanijeti šteta  komšijama, jer  kada nam prsuše ostale vode koristimo taj izvor.

Porodica Kalić tu vodu koristi preko 80 godina. Presjednik MZ Savin Bor je dao saglasnost a nije pozvao nikog od mještana, niti je s tim upozno predsjednika MZ Kruščice”, rekao je Zuko Ličina.

On je na kraju zamolio da se odustane od ovakvog načina rješavanja problema vodosnabdijevanja u MZ Murovac, Javorova i Javorova. Ličina je takođe najavio i sudski epilog.

“Vodu ćemo braniti, to da bude jasno svima. Predsjednik Samir Agović izašao na teren i detaljno se upoznao sa problemima”, istakao je Ličina.

D.B.