OPŠTINA FINANSIRA PROJEKAT ZA VODOVOD ZA MZ MUROVAC, JAVOROVA I POROČE

Javorova

U cilju rješavanja problema sa vodom za piće, mještani MZ Murovac, Javorova i Poroče formirali su režijski odbor kako bi riješili ovaj krucijalni problem za opstanak malobrojnog stanovništva na ovom području.

Tragajući za izvorištem i kvalitetnom vodom, došli su do rješenja da vodoizvorište bude sa područja MZ Kruščice jer zadovoljava kako tehničke tako i tehnološke uslove. Međutim, prema pouzdanim inforamcijama do kojih je došao portal radija, iskrsao je problem oko realizacije budućeg vodovoda jer  jedan dio mještana iz sela Kruščice osporava eksploataciju vodoizvorišta sa svog područja.

Prema našim saznanjima, petnjička lokalna uprava se uključila ne bi li se ovaj novonastali problem riješio. Kako saznaje portal radija, lokalna uprava je preuzela na sebe da finansira izradu projekta za vodovod.

U narednim danima, na portalu radija čitaoci mogu pratiti da li je došlo do rješavanja ovog problema koji bi značio da mještani ova tri planinska sela na području opštine Petnjica ne moraju vodu za piće da koriste iz bunara.

DENIS BOŽOVIĆ