USPJEŠNA AKCIJA RADIJA PETNJICA: STIGLA POMOĆ SA SVIH STRANA – HAJRO ŠABOTIĆ ĆE LAKŠE PREZIMITI ZIMU…

Humanitarna akcija – “Pomognimo Hajru da prezimi”, koju je pokrenuo Talas Bihora, privedena je kraju.

Cilj akcije je bio da Hajru Šabotiću iz Tucanja, obezbijedimo podršku od državnih institucija u vidu mjesečne materijalne novčane naknade kao i redovnu posjetu gerontodomaćice.

Međutim, Petnjičani, kako oni sa područja opštine tako i iz dijaspore, humano su reagovali i uključili se u akciju.

Prijatelji sa Ponora kao i Fikret Zitov Ćeman, odmah su dotjerali ogrijevna drva za zimu. Frižider i namirnice u vrijednsti od 200e je obezbijedio A. B. iz Njemačke,  Rafet Huremović je kupio i dotjerao kauč, jorgan, ćebe i jastuk sa presvlakom dok je majka Rafeta Huremovića donirala garderobu čija vrijednost prelazi 200e.

Komšija Smajo Šabotić kupio šporet baš onakak kakav je želio Hajro. Jedan dio Bihoraca je svoju humanost i solidarnost tako što su dali novac u prostorijama radija. Tako se u tom segmentu akcije, prikupilo 980 eura (320 eura uplate pojedinaca i 660 eura grupa od 12 Bihoraca iz Luksemburga).

U toku jučerašnjeg dana, ekipa portal radija sa komšijama i rođacima Hajra Šabotići, obišli su njega kako bi utvrdili na koji način da se iskoriste novčana sredstva koja su prikupljena. Tom prilikom dogovoreno je da se prostorija u kojoj Hajro boravi dovede u pristojno stanje što podrazumijeva detaljnu rekonstrukciju, a tu se prije svega misli na izbacivanje i uklanjanje nepotrebnih stvari, zatim priprema zidova za krečenje jer su zidovi u izuzetno lošem stanju.

Takođe je dogovoreno da se kupi jedan sto, jer trenutno umjesto njega Hajro koristi bure. Braća Refko i Dževad Šabotići, iz Švajcarske, donijeli su odluku da, dok je Hajro živ ili oni, obezbijede topli obrok koji se sprema u restoranu Merak i pet puta sedmično se dostavlja. Predsjednik opštine, Samir Agović, je istakao da će lokalna uprava da naspe i uravnja prilazni put kako bi prilaz Hajrovoj kući bio olakšan.

DENIS BOŽOVIĆ