VRIJEDNI BIHORCI: SELMIN MURATOVIĆ DOBIO KREDIT OD MINISTARSTVA, IZGRADIO ŠTALU I KUPIO JUNICE

Dvadesetdvogodišnji Petnjičanin, Selmin Muratović dobio je bespovratni kredit od Ministarstva poljoprivrede i sa 10 000 eura izgardio je štalu i kupio tri junice.  .

“Sa nule sam krenuo i ako Bog da nadam se da će mi ovaj projekat biti od koristi. Snadbio sam se za ovu zimu i nadam se da neće biti teška zima. Za sada imam te tri junice i jednu kozu. Nadam se krajem januara da će junice koje sam uvezao početi da daju prihod. One su prvoteoke i očekujem kvalitetnu telad. Junice sam uzeo u Austriji, to je rasa simentalki.
Završio sam sa izgradnjom štale i sada imam prostor da smjestim junice“, kaže Selmin Muratović.

„Uspio sam u vremenu korone da u saradnji sa prijateljima uvezem junice i pored određenih poteškoća.

Od svojih sredstava kupio sam motokultivator. Naredne godine planiram da kupim muzilicu i ako bude sve teklo po planu, na proljeće planiram da pišem projekat IFAD-u za jednu kosačicu, koja će mi olakšati poljoprivredne poslove”, kaže Selmin.

Muratović je zadovoljan bespovratnim kreditom i sa cjelokupnom izdradom štale i nabavkom junica.

„Želim ovom prilikom da se zahvalim Ministarstvu poljoprivrede zato što su mi odobrili i  zato što su prepoznali da mi je zaista potreban bespovratan kredit. Zahvalnost dugujem Blažu Rabrenoviću, bez koga ne bih uspio da uvezem junice iz Austrije, zatim mentoru Marku iz Berana. Takođe želim da se zahvalim mojim amidžama i svima ostalima koji su mi u toku ljeta umnogome pomogli u poljoprivrednim poslovima.

Planiram u narednom periodu da proširujem gazdinstvo. Zakupio sam poljoprivredne parcele na pet godina, imam i svojih livada i želim da ostanem na svom imanju i da od rada svojih ruku živim“, zaključio je Selmin Muratović.

ENKO KORAĆ