DODIJELJENE STIPENDIJE FONDACIJE BIHOR PETNJICA IZ NJUJORKA

FONDACIJA BIHOR PETNJICA IZ NJUJORKA

Fondacija Bihor Petnjica iz Njujorka na posljednoj sjednici Odbora održanoj u Bruklinu donijela je odluku o dobitnicima stipendija za školsku 2020/21. godinu.
Na sjednici je odlučeno da se ove godine broj stipendista poveća sa tri na sedam, a takođe jednokratnu pomoć od $100 dobilo je deset studenata.

“Zaista je ove godine bilo teško donijeti odluku kome dodijeliti stipendiju, jer svi kandidati su podjednako kvalitetni i izuzetno motivisani u stručnom usavršavanju što smo mogli pročitati kroz motivaciona pisma koja su nam uputili. Odlučili smo se za sedam kandidata sa prostora cijelog Sandžaka. Pored toga donijeli smo odluku da dodijelimo jednokratnu pomoć od 100 dolara za deset kandidata koji nisu izabrani za stipendiste u ovoj godini. Tim simboličnim gestom željeli smo da im se zahvalimo na aplikaciji i damo im do znanja da je Fondacija uz njih u ovim teškim vremenima te da sljedeće godine očekujemo njihove desetke kao i to da postanu naši cjelogodišnji stipendisti”, kazao je predsjednik Fondacije Adem Rastoder.

Na adresu Fondacije ove godine pristiglo je tridesetak aplikacija, a i rok za podnošenje bio je do kraja novembra zbog aktuelne COVID – 19 krize i nemogućnosti studenata da pribave adekvatnu dokumentaciju.

“Vodili smo se prije svega materijalnim stanjem studenta i njegove porodice, a na odluku odbornika uticala je svakako i srednja prosječna ocjena, kompleksnost i specifičnost fakulteta kao i motivisanost studenta na životnom i obrazovnom putu. Finansijske prilike su odredile da se ove godine možemo odlučiti za ovaj broj studenata, a nadamo se da će mnogi donatori prepoznati značaj edukacije naših mladih te da će u narednom periodu na ovu akciju biti izdvojeno više novčanih sredstava. Ovo je jedna u nizu naših akcija. Naše mlade i edukovane narastaje planiramo da umrežimo i napravimo ozbiljne projekte koji će za cilj imati razvoj našeg zavičaja”, zaključio je Rastoder.

DINO RAČIĆ