KAJIN SLATKI KUTAK: OD BIHORSKI BAKLAVA I TULMBI DO MANTIJA I DOMAĆIH PITA

Ganuta životnom situacijom u kojoj se našao njen sugrađanin Hajro Šabotić Petnjičanka Kaja Cikotić je posjetila prostorije radija kako bi dala svoj doprinos u cilju podrške akciji – “Pomozimo Hajru da prezimi”.

Kaja je prepoznata i kao neko ko se bavi spremanjem i prodajom domaćih kolača, a u prostorije radija je došla sa slatkim specijalitetima iz njene domaće radinosti.

Iskoristili smo priliku da saznamo kako posluje u danima korone.

„Zavisi od sezone tačnije od godišnjeg doba. Dođu naši ljudi iz inostranstva i tada se potražnja poveća. Kolači su domaći. Od naših tradicionalnih, kao što su baklave i tulumbe pa do slatkih i slanih torti, pa sve do mantija i domaćih pita. Mušterije su zadovoljne. Naruče po želji i dobiju na kućni prag“, istakla je Kaja Cikotić čiji kolači stignu i do Luksmeburga.

Kaja Cikotić je jedan od rijetkih iz ove djelatnosti koja nije željela da posluje ilegalno, što bi se reklo – na crno. Naprotiv, u želji da bude odgovorna kako prema sebi tako i prema državi, registrovala je firmu „Kajin slatki kutak“, tako da osim što pravi kolače, uplata pazara, poreza i svega onog što čini jednog privatnika je njena svakodnevna aktivnost. Odnos ove Petnjičanke treba da posluži za primjer, ne samo na lokalnom, već i na državnom nivou.

DENIS BOŽOVIĆ