“TALAS BIHORA” POKRENUO AKCIJU: “POMOGNIMO HAJRU DA PREZIMI”

Nije dugo i puno trebalo da se Bihorci aktiviraju, iskažu humanost i brigu za teške ljudske sudbine.

Za manje od sat nakon objavljivanja teksta na portalu radija o teškom životu Hajra Šabotića iz Tucanja, petnjičanin Samir Ramdedović je posjetio prostorije radija nudeći pomoć za svog sugrađanina.

Odmah iza njega javilo se još nekoliko ljudi, sa željom da pomogne sugrađaninu.

To je ujedno bio i početak akcije koju je inicirala kompanija Talas Bihora prikupljanjanja pomoći za Hajra. U tu svrhu Radio Petnjica je u zajedničku kasu donirala 50 eura.

“Pročitavši tekst na vašem portalu, proradio je u meni merhamet prema čovjeku i njegovoj životnoj situaciji pa sam došao do prostorija radija, kako bih, umjesto da popijem kafu sa prijateljima u Petnjici, taj novac donirao za našeg sugrađanina Hajra Šabotića. Pozivam sve Petnjičane da prate moj primjer, pa da umjeste jutarnje i popodnevne kafe, podijele sa čovjekom kojem svaki cent puno znači. Ako želimo pomoć za sebe, pomozimo drugima”, istakao je Samir Ramdedović.

Novčana sredstva koja se prikupe u narednih desetak dana, uz konsultacije sa rođacima i komšijama Hajra Šabotića koji jedini brinu o njemu, Radio Petnjica će namijeniti onom što je u datom trenutku i za predstojeću zimu Hajru najneophodnije.

D.B.