PETNJIČKO KOMUNALNO PREDUZEĆE KORISTI LIJEPO VRIJEME: “TAMPONIRANJE” PUTA OD DAŠČE RIJEKE PREMA ROŽAJAMA

Mithad Cikotić u studiju Radija Petnjica

Petnjičko komunalno preduzeće, umjesto da se spremaju za zimu i pripremne radove koji se odnose na zimsko održavanje puteva, koriste svaki sunčani dan kako bi upristojili lokalne putne pravce.

Prema riječima direktora komunalnog preduzeća, Mithada Mite Cikotića, nakon puta od Doborodola do Vrševa, sa radovima nastavljaju na području MZ Dašča rijeka.

“Planirali smo da lokalni putni pravac Dašča rijeka preko planinskog prevoja Vlahovi, koji ovu MZ povezuje sa opštinom Rožaje, u narednim danima tamponiramo šumskim materijalom. Radi se o dužini od pet kilometara i taj putni pravac je trenutno u lošem stanju. Očekujem podršku prevoznika iz naše opštine koji su se dobrovoljno javili da sa svojom mehanizacijom pomognu u nasipanju puta.  Paralelno sa radovima na putnoj infrastrukturi, radimo i na pripremi mehanizacije za predstojeću zimu u smislu tehničke ispravnosti.

Određenu količinu soli i rizle imamo, a u planu je nabavka još izvjesne količine kako bi bili opskrbljeni sa dovoljnim količina za predstojeću zimu”, istakao je Mithad Mita Cikotić, direktor komunalnog za portal radija.

DENIS BOŽOVIĆ