(FOTO I VIDEO) PETNJICA: USVOJEN REBALANS BUDŽETA

Sjednica SO Petnjica

Odbornici SO Petnjica juče su većinom glasova usvojili odluku o izmjeni Odluke o Budžetu za 2020 godinu. Takođe je usvojen je Izvještaj o radu TO Petnjica za 2019. godinu i Plan rada za 2020. godinu, kao i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o stipendiranju studenata u opštini Petnjica.

Direktor TO Petnjica Rešad Muratović je odbornicima predstavio izvještaj o radu TO Petnjica za prethodnu godinu i najavio projekte kroz Plan rada za 2020 godinu.
Učešće uz svoje svoje sugestije na sjednici, uzeli su Irfan Agović, Aldin Muratović i predsjednik Samir Agović.
Nakon skupštinske procedure pristupilo se glasanju Izvještaja za 2019 kao i Plan rada za 2020 godinu, koji je usvojen sa 19 glasova za i 6 uzdržanih i nije bilo protiv.

Dr Nermina Muratović predstavila je odbornicima Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o stipendiranju studenata u opštini Petnjica.
Muratović je u svom obraćanju istakla da se dodaje to da pravo na stipendiranje imaju studenti tehničkih fakulteta bez obzira na uspjeh, zbog deficita tih zanimanja u Petnjici, kao i da se dodaje pravo da stipendiranje ima jedan student iz porodice lošeg materijalnog stanja, (roditelji korisnici MOP ili nezaposleni) u kojima ima troje i više djece, bez obzira na uspjeh.
Učešće za govornicom uzeli su odbornici Aldin Muratović, Izudin Huremović, Irma Škrijelj kao i predsjednik Samir Agović.
Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o stipendiranju studenata u opštini Petnjici odbornici su usvojili jednoglasno.

Posljednja tačka na Dnevnom redu je bila veoma dinamična između vladajuće stanke i pojedinih predstavnika opozicije u petnjičkom parlamentu.

Odbornici koji su uzeli učešće u skupštinskoj raspravi o trećoj tački Dnevnog reda su: Ersin Rastoder, Aldin Muratović, Irfan Agović, Amela Ramdedović, Zeid Škrijelj, Izudin Huremović, Suad Cikotić kao i predsjednik Opštine Samir Agović, koji je odgovarao opozicionim odbornicima na pitanja.

Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o Budžetu za 2020 godinu usvojen je sa 17 glasova za, protiv nije bilo i 8 uzdržanih.

Cjelokupnu skupštinsku raspravu o trećoj tački Dnevnog reda, možete pogledati na YouTube kanalu Radio Petnjica.