PETNJICA: POSTAVLJENE INFO TABLE SA PORUKOM O ZAŠTITI ŽIVOTEN SREDINE

info table

U okviru projekta „Zajedno protiv zagađenja“ (United Against Pollution) koji realizuju opština Petnjica i NVO „Centar za regionalni razvoj“ iz Rožaja, a koji finansira Evropska unija kroz IPA II program prekogranične saradnje Crna Gora – Kosovo 2014-2020, postavljene su info table uz puteve u opštini. Poruke su o zaštiti životne sredine, sa jedinstvenim parolama na tu temu, kako bi se povećala svijest građana o važnosti čiste i zdrave životne sredine.

“Info table su postavljene na pet mjesta pored petnjičkih puteva i dovoljno je da građani u prolazu vide table koje će ih podsjetiti da je važno zaštititi životnu sredinu u svom neposrednom okruženju, samim tim ako svako od nas krene prvenstveno od sebe i izgradi svoju ličnu kulturu da ne baca smeće u svojoj okolini, vjerujemo da neće to raditi ni na drugim mjestima, a isto tako služiće i kao dobar primjer drugima.

Značajno je da uvidimo benefite koji proizilaze iz čiste životne sredine i da pametno investiramo u našu zajedničku budućnost, tako što ćemo brinuti i zaštiti životnu sredinu koja je ujedno i dom svih nas”, kazali su iz lokalne petnjičke uprave.

ENKO KORAĆ