SVI UČENICI OŠ “TRPEZI” NA ONLINE NASTAVI: PREDOSTROŽNOST ZBOG ZARAŽENOG ADMINISTRATIVNOG RADNIKA

OŠ u Trpezima
Osnovna škola “Trpezi” ove sedmice realizuje online nastavu sa učenicima od prvog do devetog razreda. Naime, iako je škola prema preporuci Ministarstva prosvjete otpočela sa rednovnom nastavom za učenike od prvog do šestog razreda i sa online nastavom za učenike sedmog, osmog i devetog, poštujući sve mjere i preporuke NKT-a, prošle sedmice je potvrđeno da je jedan radnik iz administrativne službe pozitivan na korona virus pa se radi predostrožnosti nastava za sve učenike privremeno sprovodi preko online platformi.
Prema informacijama koje smo dobili, osim tog radnika iz administrativne službe, niko od djece, nastavnog niti pomoćnog osoblja u ovom trenutku nema pokazatelje da je obolio od aktuelnog virusa.
Saznali smo da se nastava u ovoj školi sprovodila uz strogo poštovanje svih mjera i preporuka dobijenih od strane Ministarstva prosvjete i NKT-a, te da su učenici radi veće bezbjednosti bili podijeljeni u dvije smjene kako bi učionice bile rasterećenije a distanca među njima što veća.
Rednovna nastava u petnjičkim školama, kao i u ostalim školama u Crnoj Gori se sprovodi uz obavezno nošenje maski, redovnu dezinfekciju, ruku, klupa, stolova, podova kao i provjetravanje učionica i mjerenje tjelesne temperature svim učenicima i zaposlenima.
REDAKCIJA RADIJA PETNJICA