NEDŽOV SAN SE NASTAVLJA U PETNJICI: “LANE” PONOVO RADI

Kada je Nedžo Muratović prije više mjeseci napustio Petnjicu i započeti porodični biznis, i otišao za Njemačku, svi su u petnjičkoj čaršiji pomislili da je to to. Da je Nedžo poput mnogih otišao na privremeni rad van granica CG i da će taj “privremeni” rad trajati duže.

Međutim, Nedžo se vratio i ponovo otvorio ugostiteljski objekat nježnog imena “Lane”..

Za portal Radija Petnjica priča da se nije pokajao zbog povratka, jer se, kako kaže, i u Petnjici može lijepo živjeti samo ako neko hoće da radi. I njegov odlazak pa i boravak u Njemačkoj bio je slučajan i slijed je spleta okolnosti.

„Prije nego smo otišli u Njemačku, najavili smo našim potrošačima i gostima da idemo vani jer je moj sin dobio vizu. Nedugo nakon našeg dolaska pojavila se ova korona i bili smo prinuđeni da ostanemo skoro sedam mjeseci. Zato smo i ostali, ali naš cilj je bio da se vratimo i nastavimo započeti porodični biznis”, kaže Nedžad Muratović.

Poslovnu ideju, pretočenu u ugostiteljski objekat “Lane”, koiji se nalazi preko puta džamije, Nedžo kaže da mu je bila želja da spoji ukuse tradicionalnih jela  – od ćevapa, bureka, pice, palačinke, peciva kao i tokom ljetnjih dana sladoleda.

„Vratili smo se iz Podgorice da pokušamo u novoj našoj Opštini da pokrenemo porodični biznis i nakog dvije godine rada, zadovoljni smo poslom. Povratkom opštine Petnjica stvorile su se dodatne mogućnosti za koje smo bili upoznati i htjeli smo da pokušamo i napravimo nešto. U Petnjici živi pretežno bošnjačko stanovništvo i mislili smo da je bio potreban objekat u kojem neće biti alkohola i gdje će se gosti osjećati komotno i udobno kao kući. Mislim da smo u tome uspjeli”, tvrdi Nedžad Muratović.

ENKO KORAĆ