CRNA GORA NIJE RAČUNALA NA PETNJIČANE: SKENDEROVIĆ I MURATOVIĆ ZVIJEZDE LUKSEMBURŠKOG FUDBALA

U pobjedi fudbalske reprezentacije Luksemburga protiv Crne Gore, dvojica igrača, koji su porijeklom iz Petnjice blistali su u duelu ove dije reprezentacije.
Dvadesetrogodišnjaci Edvin Muratović i Aldin Skenderović  za fudbalsku reprezentaciju Luksmburga na terenu su bili od prvog minuta.

Igor Ivanović u 34 minutu pogodio za vođstvo Crne Gore.

U 42 minutu , Luksmburg je poravnao preko Edvina Muratovića i najavio uzbuđenja. Na kraju meča u 82 minutu Luksemburg je postigao gol za pobjedu.

Selekcija Crne Gore i Luksemburga sada sa po devet bodova dijele prvu poziciju u grupi C Lige nacija.

Edvin Muratović

Muratović, koji je rođen u Luksemburgu 1997. godine, bio je član je omladinske i mlade reprezentacije Luksemburga.

Muratović, koji je porijeklom iz Petnjice, karijeru je počeo u lokalnom Žunesu iz Eša, a u mlađim kategorijama igrao je za Dudelanž i francuski Mec.

Sezonu je počeo u njemačkom Sarbrukenu.

Muratović je takođe odigrao i dvomeč sa Češkom ali tada u dresu crnogorske omladinske reprezezntacije.

Aldin Skenderović

Aldin Skenderović, rođen je 28.06.1997. godine, igrač CF „Petange“ (FK „Petonž“) porijeklom je iz Bihora (Trpezi) je fudbalsku karijeru započeo sa 7 godina a prve fudbalske korake napravio u Diferdonž-u (Differdange).

“Mogao sam igrat za Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru. Imam porodice u BiH, tačnije Tuzli te u Crnoj Gori, i mogao sam da zaigram za reprezentaciju BiH i CG. Ipak, kada sam vidio da se ne interesuju za mene odlučio sam da nastavim svoj put u reprezentaciji Luksemburga koja je sve pružila meni i i mojoj porodici”, dodao je Skenderović.