BIHORSKO KULTURNO LJETO: ODRŽANA IZLOŽBA SLIKA VAHIDE NIMANBEGU

U okviru VII Bihorskog kulturnog ljeta, juče je održana je izložba slika „Mentalni pejzaži“ akademske slikarke Vahide Nimanbegu iz Ulcinja

Na početku programa, direktor Centra za kulturu Sinan Tiganj, poželio je dobrodošlicu gostima i prisutnima i istakao da je ovo još jedan program kojim promovišemo umjetnost, kulturu, tradiciju, prijateljstvo i saradnju.

“Velika čast nam predstavlja to što imamo priliku da u okviru VII Bihorskog kulturnog ljeta ugostimo akademsku slikarku i likovnu pedagogicu Vahidu Nimanbegu i da u Petnjici prvi put predstavimo njen likovni opus. Naravno, dužnost mi je napomenuti da je ova izložba planirana za otvaranje manifestacije Bihorsko kulturno ljeto. Nažalost, tada nije bilo moguće zbog pandemije organizovati, ali smo zato uspjeli danas u ovim uslovima i to nam predstavlja veliko zadovoljstvo”, rekao je Tiganj.

Akademska slikarka Vahida Nimanbegu istakla je da ne govori o svojim radovima nego da su radovi namijenjeni da se gledaju.

Umjetnica se  zahvalila organizatoru koji je organizovao izložbu slika Vahide Nimanbegu.

Ova umjetnica je svojim djelovanjem u likovnoj umjetnosti zavrijedila izuzetnu pažnju na širem nivou, izlažući svoje radove u prestižnim galerijama i muzejima u zemlji i inostranstvu.

Na svojim slikama umjetnica iskazuje veliku stvaralačku energiju i slikarsku elokvenciju. Sa izraženim vizionarskim smislom ona doslovno slika svaki trenutak svog života.
Pred petnjičkom publikom, umjetnica je izložila djela koja čine skladnu cjelinu moderne kompozicione varijacije kojima ispituje istoriju Mediterana.

Na kraju svečanog dijela, predsjednik opštine Petnjica Samir Agović, zahvalio se umjetnici na posjeti Petnjici i istakao da Petnjica i Ulcinj se povezuju kroz umjetnost Vahide Nimanbegu.

„Ove slike liče na naš ćilim, moram da priznam da je autorka birala svježe i jake boje, koje podjećaju na mladost, život, more i sve ono što je lijepo u Ulcinju.

Cijeneći Vaš napor i trud koji ste uložili, odajem Vam priznanje i želim da u narednom periodu stvarate još puno toga i da ponovo budete među nama“, zaključio je prvi čovjek Opštine.

ENKO KORAĆ