ĐACI U KLUPAMA UZ MJERE NKT, ADROVIĆ: PO 15 UČENIKA U JEDNOJ UČIONICI

Učenici Srednje mješovite škole

Srednja mješovita škola u Petnjici spremno je dočekala nastavak školske godine uz poštovanje mjera NKT-a i Ministarstva prosvjete

Direktor SMŠ u Petnjici Muhamed Adrović istakao je da Srednja mješovita škola dočekuje spremno i bezbjedno.

Direktor je na početku poželio dobrodošlicu učenicima prvog razreda Srednje škole, koja su odlučili da obrazovanje steknu u petnjičkoj Srednjoj školi. Takođe, direktor je pozvao roditelje da budu saradnici kako bi djeca bila bezbjedna i uspješna.

Muhmed Adrović

„Dočekali smo prvi oktobar, za koji je Ministarstvo dalo saglasnost da počne nastava i spremni smo dočekali školsku godinu.
Napravili smo raspored po preporuci Ministarstva prosvjete, održali smo odjeljenska vijeća, savjet roditelja, nastavničko vijeće zatim školski odbor i sa današnjim danom, krenuli smo sa redovnom nastavom sa odjeljenjima prvog razreda.
Za ostale razrede, napravljen je plan i saopšteno je učenicima da dolaze na petnaestodnevne konsultacije.
Na konsultacijama će dobijati smjernice i vršiti se testiranje sa predmetnim nastavnikom.
Djeca će dobiti mjesto u školskoj klupi i neće biti pomijeranja, dok ne usvojimo nove odluke.
Jednu učionicu opredijelili smo ukoliko bude zdavstvenih poteškoća“, istakao je Adrović.

Formirano je odjeljenje gimnazije sa sedam učenika, ratar-povrtar deset učenika i ekonomski tehničar sa trinaest učenika.

„Naši prostorni kapaciteti dozvoljavaju da 15 osoba može biti smješteno u jednoj učionici.

Ministarstvo prosvjete distribuiralo je određenu dovoljnu količinu dezinfikacionih sredstava za određeni period.

Podijelili smo sredstva po učionicama i na ulaznim vratima, kao i na hodniku imamo sredstvo, gdje se učenici mogu dezinfekovati.

Nastavnici i tehničko osoblje su zaduženi da ispratimo učenika od kapije do ulaznih vrata, zatim od ulaznih vrata do sprata i na spratu imamo dežurnog nastavnika i jednog higijeničara, koji vode računa o bezbjednosti učenika.

Nadamo se da ćemo u narednom periodu usagrašavati naredne korake u zavisnosti od potreba, preporuka i zapažanja roditelja, kako bi unaprijedili sškolske aktivnosti“, zaključio je direktor SMŠ Muhamed Adrović.

ENKO KORAĆ