PETNJICA: POČELA IZGRADNJA BILJNOG POSTROJENJA ZA PREČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

Radnici građevinske firmi „Eminent“ iz Pogorice započeli su izgradnju biljnog postrojenja za prečiščivanje komunalnih  otpadnih voda, koji nalaze se u Gusarama pored stadiona.

Predsjednik Opštine Samir Agović istakao je da je lokalna uprava u partnerskom osnovu sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma sa Slovenačkim razvojnim centrom radila na izradi tehničke dokumnetacije za izgradnju biljnog prečišćivača.
Finansijsku kontrukciju od 450.000 eura obezbijedilo Ministarstvo održivog razvoja i turzma i Slovenački razvojni centar u polovičnom iznosu po 225.000. eura“, kazao je predsjednik.

Ovo je prvi projekat u Opštini, koji se tiče zaštite životne sredine, odnostno zbrinjavanja otpadnih voda, samim time i zaštitu rijeke Popče.

Pored užeg gradskog jezgra koje će dobiti novu kanalnu mrežu, predviđena je mogućnost da se bliža naselja mogu priključiti na mrežu, što smatram da treba da bude jedan od naših prioriteta u narednom periodu.

Predsjednik Opštine SAmir Agović je iskoristio priliku da se zahvali Ministarstvu održivog razvoja i turizma kao i Slovenačkom razvojnom centru za ukupnu podšku koju su pružili Opštini.

ENKO KORAĆ