PREDSTAVNICI MINISTARSTVA TURIZMA U PETNJICI: DOGOVOR OKO IZRADE STUDIJE RAZVOJA TURIZMA

Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, Anka Kujović i Semir Bećiragić  i dr Tomas Wohrstein koji je konsultant u ministarstvu, juče su posjeti opštinu Petnjica i turističku organizaciju.

U razgovoru sa predsjednikom opštine, Samirom Agovićem i direktorom TO Petnjica, Rešadom Muratovićem, postigli su dogovor oko izrade studije razvoja turizma na pdoručju opštine Petnjica.

“Nakon sastanka u kabinetu predsjednika opštine, sa predstavnicima ministarstva smo obišli nekoliko lokacija za koje smatramo da zaslužu dodatnu pažnju u cilju stvaranja nove turističke ponude. Saglasili smo se da Petnjica ima potencijale za razvoj turizma i shodno toj činjenici, postigli smo dogovor da ekipa ministarstva u narednom periodu posveti izradi studije kojom bih definisali pravce razvoja nove turističke ponude. Moram da istaknem da je njihova jučerašnja posjeta, rezultat nedavne posjete državnog sekretara, Damira Davidovića našoj opštini. Sada nam predstoji ozbiljan posao, kako nas iz TO tako i MORT-a u izradi dokumenta na kojem će počivati buduća turistička ponuda opštine Petnjica”, istakao je direktor TO Petnjica, Rešad Muratović.

DENIS BOŽOVIĆ