LATIĆ: PROBLEM PASA LUTALICA IZMAKAO KONTROLI

Refik Latić

Predsjednik Omladinske organizacije Socijaldemokrata Petnjice Refik Latić uputio je otvoreno pismo predsjedniku Opštine Petnjica Samiru Agoviću u vezi sa problemo pasa lutalica.

“Ovim otvorenim pismom Vam se obraća omladina Socijaldemokrata Petnjice, u nadi da će Vam ukazati na jedan od akutelnih problema u našoj Opštini koji je izmakao kontroli Vama, odnosno službama zaduženim za njegovo rješavanje.

Govorimo o problemu sa psima lutalicama koji su godinama unazad predstavljali problem našim sugrađanima, ista situacija se ponovila tokom prethodnog perioda. Svi zajedno smo svjedoci brojnih napada pasa na naše sugrađane, gdje poseban akcenat želimo staviti na zabrinutost za naše najmlađe sugrađane. Kako tokom svih ovih godina niste uradili niti jednu stvar kako bi se krenulo u rješavanje problema, nepoznati počinioci su prvenstveno iz straha preuzeli stvar u svoje ruke i nehumanim činom samostalno krenuli u rješavanje onoga za šta su je naša opštinska uprava pokazala nesposobnost. U prvom redu želimo izraziti duboko neslaganje sa pomenutim postupcima nepoznatih pojedinica, koji su za svaku osudu. Uz to moramo dodati da nas kako na ulici, tako i na društvenim mrežama, portalu Petnjica dočekuju potresne fotografije uginulih životinja. Kako se poslednjih dana u užem jezgru bilježi rast broja građana, što je rezultat dolaska naših dragih građana čije mjesto prebivališta nije Petnjica, jedna od prvih slika koju mogu ugledati jeste krajnje ružan prizor gledati bespomoćno čovjekovog najboljeg prijatelja među životinjama kako ni kriv ni dužan gubi život.

Kako smo sigurni da ste u prethodnom tekstu prepoznali krivicu opštinskih službi, kao i ličnu odgovornost kao prvog čovjeka opštine, zahtijevamo da odgovorite našoj javnosti kako ćete riješiti pomenuti problem i sa kojim rokom.

Ukoliko se u vašim službama nalaze ljudi koji ne vide ovo kao problem, ili nisu sposobni da ga riješe, Socijaldemokrate Petnjice Vam stoje na raspolaganju sa konkretnim predlogom za rješenje”, stoji u otvorenom pismu Omladine Socijaldemokrata koje potpisuje njen predsjednik Refik Latić.

ENKO KORAČ