ABAZOVIĆ ZA RADIO PETNJICA: NE SARAĐUJEMO SA NEGATORIMA GENOCIDA U SREBRENICI

Lider koalicije „Crno na bijelo” Dritan Abazović je gostujući u programu Radija Petnjica rekao da očekuje odličan rezultat te koalicije i da će od platforme Crno na bijelo zavisiti konačan ishod izbora.

On je istakao da su ovi izbori po mnogo čemu specifični.

“To je što je. Zahuktala se kampanja ostalo je još sedam dana, velika je borba, veliki je pritisak i velika su očekivanja. Mislim da Crnu Goru 30. avgustra treba da sačeka miran dan, koji treba da prođe u atmosferi koji odgovara zemlji kandidata za EU i da stanemo u red svih normalnih demokratskih država u svijetu, u kojima je promjena vlasti sasvim normalno i nešto što je poželjno. Očekujem odličan rezultat i sudeću prema svim napadima na našu koaliciju, jasno je da će od rezultata koalicije „Crno na bijelo“ zavisiti konačan ishod izbora”, rekao je Abazović.

Konstatcija da će koalicija Crno na bijelo biti tas na vagi i da će praviti koaliciju sa DF-om, Dritan Abazović je odbacio i najavio koncept ekspertske Vlade, koju će sačinjavati intelektualni milje iz crnogorskog društva.

„Naš koncept je koncepet ekspertske Vlade. Mi nudimo ekspertksu Vladu. Naša ruka je pružena svim partijama, pogotovo manjinskim da daju svoj doprinos kroz svoje kandidate u ekspertsku Vladu, naravno i u opozicionoj strukturi i onima koji ne pripadaju partiji.
Mi koaliciju želimo da napravimo sa onima koji žele promjene”, rekao je Abazović i dodao političari treba da se povuku u parlament, a u Vladi da se izaberu stručni ljudi, koji nisu predstavnici nijedne političke partije.

“Neće Crna Gora niđe, Crna Gora promjenama može samo da bude bolja “, poručio je Abazović.

Abazović je istakao da koalicija Crno na bijelo ne sarađuje sa negatorima genocida u Srebrenici.

„Što se tiče koalicije „Crno na bijelo“ nažalost, jedino što se desilo u Srebrenici je genocid. Nikad ga nisam negirao, niti ga je ko iz URE negirao, niti će ga niko negirati.
Lako je na krvlju žrtava Srebrenice praviti svoje stanove i hotele, a druge ljude koji se bore da se nešto promijeni, gurati u neku drugu priču, to je poražavajuće i ne mogu da vjerujem da neko od toga pravi politikanstvo“, kažao je Abazović.

Koalicija Crno na bijelo je inicijalno okupila 149 intelektualaca, građana Crne Gore, zatim 40 doktora nauka, koji su potpisnici platforme iz različitih društvenih svera.

“Naši koalicioni partneri imaju povjerenje, među nama postoji unutrašnje povjerenje koje se ne može rušiti spinovima. Ukoliko platforma bude rasla napadi će biti veći, dodao je Abazović. Dakle, ne želim ljude da plašim niti da ih punim negativom energijom jer mi ne nasijedamo na te provokacije, koje sve dolaze iz iste kuhinje i imaju isti cilj“, naveo je Dritan Abazović.

Abazović je pozvao građne Petnjice da glasaju slobodno.
“Nemojte da dozvolite da pravimo vlast koja ne proističe iz slobodne volje građana“, zaključio je nosilac koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović.

https://www.youtube.com/watch?v=nbeqpm1NBxI&t=1511s

ENKO KORAĆ