KOORDINATOR “TIKE” U PETNJICI, AGOVIĆ: NOVI PROJEKTI NA STOLU, PODRŠKA TURSKE AGENCIJE SE NASTAVLJA

Sastanak u opštini: Koordinator Tike sa Agovićem

Juče je u zvaničnoj posjeti opštini Petnjica boravio je novoizabrani koordinator Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA), Abdurrahman Toprak.

Tim povodom, koodrinatora TIKA-e primio je predsjednik Opštine Samir Agović, sa svojim saradnicima i u razgovoru upoznao goste o aktuelnoj situaciji u Petnjici.

Koordinator TIKA-e je istakao za portal Radija Petnjica da je cilj posjete Petnjici upoznavanje sa predsjednikom i kadrom sa kojim raspolaže, kao i potencijalni projekti, koji bi se realizovali u narednom periodu.

“Prije svega želim da se zahvalim predsjedniku Agoviću na srdačnom prijemu. Imali smo produktivan sastanak i vjerujemo da će se podrška TIKA-e nastavit kao što je bila i praksa na ovom području u prethodnom periodu“, istakao je između ostalog Abdurrahman Toprak, kordinator TIKE.

Predsjednik Opštine Agović se zahvalio koordinatoru Topraku na posjeti opštini Petnjica i poželio mu uspjeh u radu.

„U prethodnom periodu TIKA je svojim angažmanom kroz projekte, doprinijela razvoju naše Opštine. Cijenim da je naša saradnja na zavidnom nivou i da je TIKA uvijek bila na raspolaganju za zajedničko realizovanje ideja u Petnjici.

Uvjeren sam da ćemo i u narednom periodu sarađivati i uvijek naći najbolji mehanizam za realizaciju projekata“, istakao je između ostalog predsjednik Agović.

Prilikom posjete Petnjici, koordinator TIKA-e posjetio je Srednju mješovitu školu u Petnjici i sastao se sa direktorom te  škole Muhamedom Adrovićem.

Takođe, Toprak je posjetio poljoprivredna gazdinstva na području Petnjice, tri zasada maline kod Rifata Agovića, Elvisa Agovića i Nadžipa Koraća, koje je donirala TIKA.

ENKO KORAĆ