DANI DIJASPORE UZ MJERE NKT, AGOVIĆ: DIJASPORA U TEŠKIM VREMENIMA BILA UZ PETNJICU I CRNU GORU

samir agovic

Povodom organizovanja XVIII Dana dijaspore, predsjednik opštine, Samir Agović je istakao za portal radija da se radi o tradicionalnoj i brendiranoj manifestaciji koja se organizuje 18 put.

“Danas će se održati tradicionalna manifestacija dani dijaspore koja se 18 put organizuje u Petnjici. Ovo je jednistven slučaj da se u Crno Gori i regionu, dijaspora na organizovan način okuplja ali i učestvuje u ovoj brendiranoj i nadaleko čuvenoj manifestaciji koja se u okviru Bihorskog kulturnog ljeta održava u našem Centru za kulturu”, istakao je Agović.

“Na žalost, ove godine zbog epidemije izazvane korona virusom, ne možemo na primjeren način obilježiti ove dane. Muđutim, kako 18 godina nije malo i kako to simbolizuje ozbiljnost i punu zrelost same manifestacije, odlučili smo da, poštujući sve mjere koje su propisane od NKT-a, ipak upriličimo ovu svečanost. Svakako da žalimo što ne možemo podijeliti uspjeh i zadovoljstvo ne samo zbog održavanja i trajanja ove manifestacije gotovo dvije decenije, već nam je takođe žao što ne možemo na pravi način iskazati puno poštovanje i beskrajnu zahvalnost našoj cijenjenoj dijaspori. Ovu godinu ćemo svakako pamtiti po tome što je naša dijaspora upravo u teškim danima epidemije, pomagala građane Petnjice ali i čitave države i zdravstveni sistem Crne Gore. Uporedo sa aktivnostima koje su vođene u humanitarnoj i socijalnoj sferi, naša dijaspora je pomagala, i to nikad kao do sada, razvoj saobraćajne infrastrukture. Zbog toga ćemo na današanjoj  svečanosti uručiti specijalne nagrade i priznanja upravo za pomenutu podršku za obje sfere u kojim je djelovala i pomagala naša brojna i cijenjena dijaspora”, istakao je predsjednik opštine, Samir Agović.

Program počinje od 13 časova a pokrovitelj XVIII Dana dijaspore je opština Petnjica i JU Centar za kulturu Petnjica.

DENIS BOŽOVIĆ