UNION POJAČAN ZA NAREDNU SEZONU, LIČINA NAJAVLJUJE BORBU ZA VIŠI RANG TAKMIČENJA

UNION

Juče 17/07 fudbalski Klub Union 05 Kayl/Tetange je počeo pripreme za narednu sezonu u kojoj ulazi sa velikim ambicijama da na kraju sezone izbiri veći rang.

Sa istim stručnim štabom kao prošle sezone Kevinom Goettling prvim trenerom i pomoćnikom Nusretom Skenderovićem i trenerom golmana Soumalia Adigou.

Prema riječima predsjednika kluba Mite Ličine to bi trebala da bude dobitna kombinacija koja će dovesti ekipu Uniona 05 u veći rang luksemburškog fudbala.

Na prozivci juče je bilo 24 igrača od kojih su osam novih, u svakoj liniji ekipe dovedena su po dva nova igrača, što je najbolji pokazatelj da su ciljevi vrlo visoki.

Kako kaze Ličina sva ova pojačanja ne bi bila moguća bez vjernih sponzora koji i ove godine kao i predhodnih godina podržavaju Union 05 Kayl/Tetange. Četiri glavna sponzora su transportno preduzeće Araujo vlasnika Siniše Mocića, cvjećara EHH, vlasnici braća Halilović, Esko, Harun i Hajro, firma za ugradnju prozora i vrata Carteblanch vlasnik Rui Marques i Immobilie Immo-Sud vlasnici Jorge Duarte i Mita Ličina.

“Moram pomenuti i druge manje sponzore a to su: Victus Šabotić, Interpieces Elvr i Sadat Ramdedović, Foyer Rastoder, Bihor chauffage Latić, ImmoNam Dragolovčanin, InTech, Cactus, Bratex,MET Eko i Ero, Felix Giorgetti, Afil Imo, Cruciani Garage Dudelange, ZK Bihor, ED chauffage Hamzić, Enstal chauffage Cikotić, Škrijelj, Toiture Realco, AXA Joel Simon, Café Périgord, Bicafe, Sales-Lentz, Jesus Pereira jardinage, Thais Auto-Ecole, Mon-Cadeau, Lux Deco Cocept Ramdedović, Immobilien Jasmin Dervišević i ostali da mi neko ne zamjeri ako nije na listi. Ovim putem se zahvaljujem svim sponzorima na povjerenju i ako je kriza oko korone virusa i dalje su ostali vjerni fudbalskom klubu Union 05 Kayl/Tetange”, rekao je Ličina.