ONI NE ZABORAVLJAJU ZAVIČAJ: ACO RASTODER IZ ŠVAJCARSKE POSLAO MEDICINSKU OPREMU U VRIJEDNOSTI OD 5.500 FRANAKA

Aco Rastoder

Korona kriza u svijetu i kod nas otkrila je mnogo toga, a jedna od ljepših strana je to što je u prvi plan izbacila heroje poput medicinskog osoblja, ali i one koji nesebičnim akcijama pomažu u trenucima kada je najpotrebnije.

Proteklih dana u Petnjicu je stigla pošiljka sa medicinskom opremom iz Luksemburga, a uskoro stiže i iz Švajcarske.

Veliki humanista, uspješni biznismen i između ostalog vlasnik jednog od najljepših restorana podno Alpa, Aco Rastoder nije zaboravio svoj zavičaj.

Organizovao je Humanitarnu organizaciju Aco i Sanela Rastoder iz Ciriha, kupio potrebnu medicinsku opremu, organizovao prevoz i uputio pomoć Petnjici.

Donirali su građanima opštine Petnjica medicinsku opremu u vidu 7.000 zaštitnih maski, 3.000 rukavica, dva aparata za mjerenje pritiska, i 24 flaše dezinfekcionog rastvora za ruke.

Vrijednost donacije je 5.500 švajcarskih franaka.

Svrha donacije je, kako kaže inicijator, sprječavanje širenja korona virusa i pomoć sjeveru Crne Gore. Sredstva za donaciju obezbijedila je kompanija ALP SCHEIDEGG RAST-ODER čiji je vlasnik i direktor Aco Rastoder.

Humanitarna akcija se realizuje u saradnji sa Radi Petnjicom, a građani naše opštine će biti naknadno obaviješteni na koji će se način podijeliti medicinska oprema.

SAMIR RASTODER