SD PETNJICA: PODRŠKA ZA SVE KVALITETNE IDEJE BIHORSKE DIJASPORE

SD Petnjica

 

Socijaldemokrate Petnjice iskazuju  veliko zadovoljstvo zbog sve više ideja koje dolaze iz bihorske dijaspore, čijom bi se realizacijom značajno olakšao život građana Petnjice.  Svjedoci smo da je proteklih dana iz dijaspore širom Evrope poteklo nekoliko važnih inicijativa, koje su sa oduševljenjem prihvaćene kod svih građana Opštine Petnjica.

Kao posebno vrijedne pažnje su inicijative za asfaltiranje puta  Trpezi-Murovac-Javorova ili Savin Bor-Javorova, kojim bi se riješilo pitanje povezivanja jedine Mjesne zajednice asfaltnim putem do centra Petnjice. To građani ove Mjesne zajednice zaslužuju odavno, i odbornici Socijaldemokrata u Skupštini opštine Petnjica su nekoliko puta inicirali kod opštinske izvršne vlasti da se krene sa asfaltiranjem makar dijela tog puta. Da se svake  budžeteske godine odvajao određeni novac, od vraćanja statusa Opštini do sada, bi bio asfaltiran neki od ova dva puta. Nažalost, do sada nije bilo sluha za ideje takve vrste.   Značajno je istaći, da je Javorova najbogatija petnjička mjesna zajednica po prirodnim resursima, i da Opština ubira velike prihode po osnovu koncesija, ali da u tom smislu do sada ništa nije uloženo kao zahvalnost građanima toga područija.

Ovom prilikom iskazujemo zahvalnost dijaspori ove Mjesne zajednice koja je formirala Koordinacioni odbor za realizaciju ove ideje, koju će Socijaldemokrate zdušno podržati u svakom smislu.

Takođe, zahvaljujemo se gospodinu Feridu Škrijelju koji je zajedno sa mještanima Javorove inicirao probijanje puta od Javorove do Kalača, što bi bila najkraća veza do Opštine Rožaje. Građani sami prkupljaju novac za realizaciju ovog projekta i sa pravom očekuju od svojih institucija  da rade u skladu sa svojim obavezama i opredijele sredstva za ovaj projekat.

Koristimo ovu priliku da navedemo kao sjajan primjer naše ljude u inostranstvu koji potiču iz sela Dobrodole, a koji su dali najveći doprinos prilikom asfaltiranja puta Bor-Dobrodole.

Socijaldemokrate će u skladu sa svojim mogućnostima podržati ove ideje i tražiti preko svojih predstavnika u Skupštini Opštine i  Vladi Crne Gore  da se aktivno uključe u tom smislu”, stoji u saopštenju Odborničkog kluba Socijaldemokrata u SO Petnjica.